Raffin en Bendsneyder missen perfecte ronde

Een zeer lokaal regenbuitje gooide roet in het eten in de slotfase van de eerste kwalificatie voor de Grand Prix van Thailand. Door de plotselinge nattigheid in bocht 3 van het Chang International Circuit in Buriram zagen Jesko Raffin en Bo Bendsneyder geen kans meer om een perfecte ronde te rijden. Ze eindigden de sessie als negende en elfde respectievelijk en beginnen aan de Moto2-race vanaf de 23ste (Raffin) en 25ste (Bendsneyder) plaats.

Hoewel beide coureurs van NTS RW Racing GP hun rondetijd verbeterden ten opzichte van de vrijdag, werden de klasseringen er niet veel beter op. Raffin won een aantal plaatsen, maar Bendsneyder verloor er eentje.

De tweede dag van de Thaise Grand Prix verliep grillig. De derde vrije training liep forse vertraging op door een paar hoosbuien. De baan droogde vervolgens wel vlot op, zodat de training voor de Moto2 onder nagenoeg droge omstandigheden werd verreden. Ook de kwalificatie leek droog te zijn, maar in de slotfase van Q1 viel er plotseling in bocht 3 een buitje, waardoor een aantal coureurs onderuit gingen en de rest de ronde niet volgens plan kon afmaken. Bendsneyder was juist aan een verbetering van zijn tijd bezig, maar kon door de lokale nattigheid de snelheid niet hoog genoeg houden. Hij start zodoende vanaf de 25ste plaats, twee plekken achter zijn Zwitserse teamgenoot.

Bo Bendsneyder (1.36.404): “Jammer van de kwalificatie. Ik kon niet de tijd rijden die ik wilde rijden. Dat maakt het er voor de race niet gemakkelijker op. Ik hoop dat de snelheid morgen goed is, want ik heb maar één doel en dat is zoveel mogelijk plaatsen winnen. Daar ga ik alles voor geven.”

Jesko Raffin (1.36.347): “Ik kon niet de perfecte ronde rijden in de kwalificatie, maar we hebben een grote stap gemaakt ten opzichte van gisteren, vooral aan de voorkant, en daar ben ik blij mee. Het is belangrijk om veel rondes te rijden en meters te maken om vertrouwen op te bouwen. Dat gaat steeds beter. Ik kon zelfs alweer een beetje spelen met de motor. Complimenten voor het team!”