Bendsneyder en Raffin vergaren waardevolle informatie

Het resultaat was niet naar tevredenheid, maar de informatie die Bo Bendsneyder en Jesko Raffin vergaarden tijdens de Moto2-race van de GP van Thailand is zeer waardevol. Beide coureurs van NTS RW Racing GP liepen tegen ongeveer dezelfde dingen aan en daar kunnen framebouwer NTS en het team wat mee.

De 20ste plaats van Bendsneyder en de 22ste plaats van Raffin waren uiteraard niet waar NTS RW Racing GP en de rijders op hoopten. Op het snikhete Chang International Circuit in Buriram bereikte het asfalt temperaturen van ver boven de 50 graden Celsius. De snelheid lag aanzienlijk lager dan in de trainingen en de kwalificatie.

In de eerste ronde verloor zowel Raffin (vanaf plaats 23) als Bendsneyder (vanaf plaats 25) een aantal plaatsen, waardoor beiden moeite hadden aansluiting te houden. Er vormde zich een groepje van zes met onder meer Mattia Pasini en Fabio Di Giannantonio, waarin Bendsneyder en Raffin van plaats wisselden.

Gaandeweg konden beide wat plaatsen winnen. Raffin werd na een foutje ingehaald door Philipp Oettl en verloor de aansluiting met het groepje waarin ook Bendsneyder min of meer alleen kwam te rijden. Als respectievelijk 20ste en 22ste gingen de NTS RW Racing GP-coureurs de laatste ronde in. In die slotronde wist Raffin nog Oettl te verschalken om de 21ste plaats voor zich op te eisen.

Bo Bendsneyder (20 op +27.715): “Ik had best een goede start, maar in de tweede bocht kwam ik in aanraking met Di Giannantonio waardoor we allebei naast de baan terecht kwamen. Ik moest bijna achteraan aansluiten, op de dertigste plaats. Ik heb nog wel wat kunnen goedmaken, maar het was te ver weg voor de punten. Het is duidelijk dat we problemen hebben. Jesko geeft aan dat ook hij last heeft van trillingen. Nu daar meer informatie over is, kan het team meer gericht op zoek naar oplossingen en dat is positief.”

Jesko Raffin (21 op +34.863): “De start was niet geweldig en ik kon niet meteen op snelheid komen. Dat lag meer aan mezelf dan aan de motor: ik mis gewoon de ervaring, het ritme en het gevoel met de machine. Het positieve is dat we veel informatie hebben kunnen vergaren en dat we nu beter kunnen werken aan oplossingen. Dat ik in de laatste ronde nog Oettl kon inhalen, is ook positief. Dat betekent dat we over een hele wedstrijd gezien redelijk constant zijn en ongeveer dezelfde snelheid kunnen aanhouden. Nu moeten we zorgen dat die snelheid vanaf het begin hoger komt te liggen.”