Bendsneyder en Raffin ontdekken Chang International Circuit

De eerste dag van de MotoGP van Thailand verliep onder bijzonder warme maar gelukkig wel droge omstandigheden. Op het Chang International Circuit in Buriram waren Bo Bendsneyder en Jesko Raffin op deze eerste dag vooral bezig met het zoeken naar de juiste afstellingen. De coureurs van NTS RW Racing GP reden respectievelijk de 24ste (1.36.884) en 28ste (1.37.534) tijd.

Met de posities waren Bendsneyder en Raffin niet helemaal tevreden, maar over de tijden waren ze ook weer niet ontevreden. Ook in Thailand zitten de tijden in de Moto2 heel dicht bij elkaar, met 24 rijders binnen een seconde.

Met name voor Raffin, die voor het eerst sinds de derde race van het seizoen (Texas) weer op de NTS stapte en de laatste twee wedstrijden (Misano en Aragon) op een Kalex reed, was het wennen. De Zwitser reed nog niet eerder op het Thaise circuit, dat pas sinds vorig jaar op de kalender staat.

Bo Bendsneyder: “Het was een moeilijke eerste vrije training, maar in de tweede hebben we wel een flinke stap kunnen maken. Ik kon heel constant in de 36’ers rijden en daar ben ik blij om. Uiteraard is het niet de positie waarop we willen staan, maar de snelheid is wel goed. ik heb mijn snelste tijden een paar keer kunnen rijden en kon die ook alleen rijden, terwijl hier een paar lange rechte stukken zijn, dus dat is positief.”

Jesko Raffin: “De eerste dag op een voor mij nieuwe baan op een motor waar ik al weer even niet op heb gereden: het is fijn om terug te zijn bij NTS RW Racing GP, maar ik moet wel wennen. We zijn hard bezig om uit te zoeken wat de juiste afstelling is voor mijn rijstijl en voor dit circuit. Het is een leuke baan. Het lijkt niet heel bijzonder, maar het is zeker niet saai. Als we de goede afstelling kunnen vinden, waardoor de motor iets gemakkelijker te rijden is en iets stabieler is, kunnen we een flinke stap maken, denk ik.”