Punten voor Bendsneyder en Raffin in Argentinië

NTS RW Racing GP verlaat Argentinië met drie punten op zak: twee voor Bo Bendsneyder die veertiende werd in de Moto2-race, één voor Jesko Raffin die als vijftiende over de streep kwam. De punten kwamen niet als vanzelf aangewaaid. Beide rijders moesten tot het gaatje op het veeleisende circuit van Termas de Rio Hondo, waar het veel benauwder was dan de eerste twee dagen van de Argentijnse GP.

De wedstrijd zat vol met incidenten, schuivers en motoren die er zomaar mee ophielden. Zelfs al voor de start: polesitter Xavi Vierge kwam niet aan de start doordat zijn machine er in de warmup-ronde mee ophield. Ook de start van Bo Bendsneyder en Jesko Raffin was niet zonder haperingen en beiden moesten posities prijsgeven.

Voor zowel de Nederlander als de Zwitser was het een kwestie van niet opgeven, gefocust blijven en de kansen grijpen die geboden werden, onder meer door fouten van anderen. Zo lukte het beiden om gaandeweg naar voren te kruipen. Met twee ronden te gaan kwam Bendsneyder op de vijftiende plaats te rijden en in de laatste ronde schoof hij door naar P14 op +23.007 van winnaar Lorenzo Baldassarri. In de slotronde wist Raffin nog Marco Bezzecchi in te halen en zo het laatste punt te grijpen.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was blij met de punten en de vasthoudendheid van zijn twee rijders. “Het was zeker geen gemakkelijke race, maar door niet op te geven en goed op te blijven letten, hebben Bo en Jesko de punten dik verdiend. Dat ze allebei punten hebben gepakt en dat we als team in beide races tot nu toe punten hebben gepakt, is een enorme opsteker. Het is een teken dat we grote stappen hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Alle credits daarvoor voor onze framebouwer en partner NTS. Onze machine heeft veel sterke punten, maar ook nog een paar zwakke punten die aandacht nodig hebben voor de komende races.”

De volgende wedstrijd is al over twee weken: de Grand Prix of the Americas in Austin, Texas. Jesko Raffin zal ook daar nog een keer de geblesseerde Steven Odendaal vervangen, die een tweede operatie aan zijn voet moet ondergaan.

Bo Bendsneyder (14de op +23.007): “Het was een zware wedstrijd, zeker in het begin. Mijn start was niet zo goed. In de trainingen was die veel beter. Ik verloor bij de start en op het rechte stuk wat plaatsen. Inhalen was erg lastig en dat maakte het nog moeilijker. Ik ben blijven focussen op mezelf en op in de wedstrijd blijven. Dat was de nummer 1 target. Dat ik daarmee toch nog twee punten heb kunnen pakken, is mooi en daar ben ik ook heel blij mee. We weten wat we voor de komende wedstrijden moeten verbeteren en ik heb er alle vertrouwen in dat NTS en het team dat zoals altijd goed oplossen.”

Jesko Raffin (15de op +24.736): “Weer punten, daar ben ik heel blij mee. We liepen een beetje achter de feiten aan, maar voor de race hebben we een flinke stap kunnen zetten. Het team heeft perfect werk geleverd daarmee. Ik had moeite om mijn ritme te vinden in het eerste deel van de race. Het was warmer en vochtiger dan anders en daardoor was er minder grip. Vanaf halverwege de race ging het beter en in de laatste ronde kon ik nog het laatste punt pakken door Bezzecchi in te halen. Ik ben trots dat ik NTS RW Racing GP voor de tweede keer punten heb kunnen bezorgen en ik hoop dat ik het in Austin nog een keer kan herhalen.”

Volledige uitslagen