Bendsneyder start vanaf de 16de plaats, Raffin van de 24ste

Bo Bendsneyder begint de Moto2-race van de GP van Argentinië zondag vanaf de zestiende plaats. De Nederlander moest zich door de eerste kwalificatieronde knokken nadat hij in FP3 rechtstreekse plaatsing voor Q2 net misliep met de vijftiende plaats. Jesko Raffin kwam niet tot Q2 en start de Moto2-race op het circuit van Termas de Rio Hondo vanaf de 24ste plaats.

NTS RW Racing GP moest wat kleine teleurstellingen verwerken op de tweede dag van de Argentijnse Grand Prix. In FP3 werd Bo Bendsneyder in de laatste seconden uit de top 14 geduwd, met een verschil van 0,048, wat betekende dat hij alsnog via Q1 moest. In deze eerste kwalificatiesessie zette de Nederlander de derde tijd neer met 1.43.192, waardoor hij kon doorstromen naar Q2. In deze tweede kwalificatiesessie kon Bendsneyder zijn Q1-rondetijd niet verbeteren. Met 1.43.498 moest hij genoegen nemen met een zestiende plaats, wat ook een kleine teleurstelling was omdat hij het grootste deel van de tijd rond P12, P13 reed. Xavi Vierge zette de snelste tijd neer, met 1.42.726. De top 13 zat binnen vier tienden.

Teamgenoot Jesko Raffin zette de tiende tijd neer in Q1 (1.43.730), wat betekent dat hij de race vanaf plaats 24 zal beginnen. Na FP3, de laatste vrije training op zaterdagochtend, besloot het team om het motorblok van Raffin’s machine te vervangen in de hoop problemen met het schakelen op te lossen, maar de ingreep leverde niet het gewenste resultaat op.

“Ondanks een paar kleine teleurstellingen was het geen slechte dag”, vond NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Het is jammer dat Bo net de directe plaatsing voor Q2 miste en dat hij zijn Q1-rondetijd niet kon verbeteren, maar zestiende is helemaal niet slecht. Hij heeft punten binnen handbereik. Jesko had wat problemen met schakelen. We hebben de motor vervangen, maar het gevoel was nog steeds niet 100 procent. De racepace is echter goed, dus de vooruitzichten zijn positief. De weersvoorspelling voor morgen is nogal wisselvallig, dus we moeten het maar afwachten.” De Moto2-race begint om 18.20 uur Nederlandse tijd. 

Bo Bendsneyder (16de – 1.43.498): “Vanochtend hebben we wat dingetjes uitgeprobeerd en ik kon een goede rondetijd neerzetten, maar het was net niet genoeg voor Q2 helaas. In Q1 kon ik vroeg een ​​snelle rondetijd neerzetten en ik had – denk ik – nog wel sneller gekund, maar er was te veel verkeer. Q2 was lastiger. We begonnen met een gebruikte voorband. Met een nieuwe kon ik een stapje maken, maar het was niet zo goed als in Q1. Niettemin is P16 op 0,7 van de snelste tijd niet slecht. De pace is goed, dus met een goede start en niet teveel problemen in de eerste bocht, hoop ik wel naar voren te kunnen en een goed resultaat te halen.”

Jesko Raffin (24ste – 1.43.730): “We namen een risico voor de kwalificatie met een nieuw blok en een andere afstelling en dat bleek niet de juiste weg te zijn. Het goede is: we weten nu wat we moeten doen en wat de juiste manier is. Ik ben niet ontevreden, omdat we dichtbij zijn. De snelheid is best goed en we weten dat in de race alles mogelijk is. Laat maar komen!”

Volledige resultaten