Positieve eerste dag voor Bendsneyder en Marcon

Op de eerste dag van de Grand Prix van Valencia hebben Bo Bendsneyder en Tommaso Marcon grote vooruitgang geboekt. Bendsneyder haalde ruim een seconde van zijn tijd af in de tweede vrije training en sloot de dag af op de 19de plaats met 1.36.029. Marcon, die voor het eerst met de NTS met Triumph-motorblok reed, was ’s middags bijna anderhalve seconde sneller en eindigde met 1.37.264 op de 29ste plaats.

Het was een positieve dag voor NTS RW Racing GP op het Circuit Ricardo Tormo. Bo Bendsneyder kon enkele nieuwe onderdelen uitproberen die goed uit lijken te pakken. Hij miste vorig jaar de race in Valencia vanwege zijn beenblessure en dus moest hij weer even wennen aan de baan. Tommy Marcon reed een week geleden nog op dit circuit, maar met een Grand Prix-machine is het toch andere koek dan met een CEV-motor.

Bo Bendsneyder: “Ik ben heel blij met de vooruitgang die we hebben geboekt. We konden constant verbeteren – niet maar één rondje – en het gat naar de top 14 is maar heel klein. Dat geeft veel vertrouwen. Zo’n vooruitgang betekent ook wel dat je tegen nieuwe limieten en nieuwe problemen aanloopt en daar gaan we nu mee aan het werk.”

Tommaso Marcon: “Deze eerste dag was een avontuur en totaal niet te vergelijken met het CEV vorige week. Alles is nieuw, echt alles. De NTS voelt heel goed aan, het is een snelle fiets. Ik ben blij met de vooruitgang die we op deze eerste dag al hebben kunnen boeken, maar ik moet nog veel leren.”