Bendsneyder mist Q2 in Valencia op een haar

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Valencia bleek maar weer hoe minimaal de verschillen zijn in de Moto2. Vijfhonderdste van een seconde (0,05) kwam Bo Bendsneyder tekort om zich te plaatsen voor Q2. In die tweede kwalificatieronde zou zijn tijd van 1.35.082 goed zijn geweest voor de zeventiende startplaats. Nu moet Bendsneyder het morgen doen vanaf plaats 22. Zijn Italiaanse teamgenoot Tommy Marcon start vanaf plaats 28.

De coureurs van NTS RW Racing GP trokken op de tweede dag in Valencia de stijgende lijn van dag 1 goed door. Bendsneyder haalde opnieuw een seconde van zijn tijd af, maar wat misschien wel nog belangrijker is: de Rotterdammer krijgt elke sessie meer vertrouwen. Ook Marcon gaat elke sessie beter. De jonge Italiaan reed in Q1 de veertiende tijd (1.36.238) en daardoor hield hij op pas zijn tweede dag op de NTS-Grand Prix-machine toch vier man achter zich.

Bo Bendsneyder: “We hebben weer een flinke stap gemaakt. Bij elke verandering die we proberen, pakt het uit zoals we verwachten en het gevoel wordt daardoor steeds beter, dus dat is heel positief, ook voor de wedstrijd. Met de tijd ben ik best blij, maar het is natuurlijk wel balen dat het net 0,05 tekort was om naar Q2 te gaan. Het was geen perfecte ronde, want ik maakte elke ronde wel een klein foutje, maar ik kon de tijden wel alleen rijden en redelijk constant.”

Tommaso Marcon: “Het was niet slecht. Ik kon weer een seconde sneller ten opzichte van gisteren en op pas mijn tweede dag ben ik daar wel tevreden mee. De crash in FP3 was jammer, maar gelukkig heb ik er geen last van gehad. In mijn snelste ronde heb ik teveel fouten gemaakt en daar baal ik van, maar ik ben wel blij dat ik nog een aantal rijders achter me heb.”