Tommaso Marcon in actie bij NTS RW Racing GP in Valencia

In de Grand Prix van Valencia zal de 19-jarige Italiaanse coureur Tommaso Marcon als plaatsvervanger van Jesko Raffin in actie komen bij NTS RW Racing GP. Marcon kwam de afgelopen seizoenen uit in het CEV Moto2-kampioenschap.

Omdat Jesko Raffin in Valencia verplichtingen heeft in de MotoE is de Zwitser niet beschikbaar voor NTS RW Racing GP. Die vond het team in de 19-jarige Tommaso Marcon, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam in het CEV Moto2 bij SpeedUp. Hij was Rookie of the year in 2018, en hij stond ook dit jaar een paar keer op het podium. Afgelopen weekend nog streed hij in Valencia om het podium. In de Grand Prix zal Marcon uitkomen met startnummer 70.

“We geven jonge rijders graag een kans. Daarnaast is het voor ons belangrijk om zoveel mogelijk informatie van verschillende rijders te vergaren. We hebben dit jaar al diverse rijders op de NTS gehad en zijn benieuwd naar de informatie die een jonge coureur met een frisse blik ons kan geven”, zegt teammanager Jarno Janssen. “Volgende week, op woensdag en donderdag na de GP, zullen Bo Bendsneyder en Jesko Raffin in Jerez voor het eerst de nieuwe prototypes voor het seizoen 2020 testen.”