Foto:

Odendaal mist test en GP Qatar, Raffin is zijn vervanger

Steven Odendaal moet de test en de Grand Prix van Qatar missen. De Zuid-Afrikaanse coureur van NTS RW Racing GP moet in Barcelona een operatie ondergaan aan zijn voet. De Zwitser Jesko Raffin is zijn vervanger.

In december brak Odendaal bij een training zijn grote teen. Bij een vakantie op Bali liep hij daar ook nog een infectie aan op. Omdat de blessure maar niet goed herstelde ging Odendaal afgelopen week in Barcelona naar het ziekenhuis, waar MotoGP-dokter Mir constateerde dat het bot is aangetast door de infectie en dat een operatie noodzakelijk is. Odendaal wilde die operatie aanvankelijk uitstellen tot na de GP van Qatar, maar vandaag werd besloten dat verder uitstel te veel risico’s met zich meebrengt.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen vroeg daarom Jesko Raffin om Odendaal te vervangen. De twee kennen elkaar: Raffin debuteerde in de Moto2 bij GP Team Switzerland toen Janssen daar teammanager. “Jesko is een ervaren coureur in de Moto2. Vorig jaar werd hij Europees kampioen, was hij testrijder voor Kalex en reed hij nog zes Grand Prixs, waarin hij in totaal tien punten behaalde. We wensen Steven een voorspoedige operatie toe en hopen dat hij snel weer hersteld is.”

De 22-jarige Zwitser vliegt vrijdagochtend naar Qatar en komt daar zaterdag en zondag voor het eerst in actie voor NTS RW Racing GP. Bo Bendsneyder begint vrijdag al aan de driedaagse test, een week voor de openingsrace van het seizoen 2019 op het Losail International Circuit.