NTS RW Racing GP sluit Jerez-test met positief gevoel af

Na drie dagen hard werken heeft NTS RW Racing GP de Moto2-test in Jerez de la Frontera met een goed gevoel afgesloten. Bo Bendsneyder behaalde in zijn laatste sessie de achtste tijd en vond zijn naam in het overzicht van drie dagen terug op de vijftiende plaats. Steven Odendaal kwam uit op de 25ste plaats overall. “Een zeer positieve test, op alle fronten”, vond RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

In de laatste sessie van de driedaagse test kwamen Bo Bendsneyder en Steven Odendaal niet meer in actie. “We waren door de banden heen en hadden het maximale aantal van 850 kilometer op het blok staan”, verklaart Janssen het vervroegde einde van de test. Dat gold overigens niet alleen voor NTS RW Racing GP: bijna de helft van het Moto2-veld kwam in de laatste sessie niet meer op de baan.

Bendsneyder reed zijn beste tijd (1.41.608) in die tweede sessie op dag 3. Die tijd was goed voor de vijftiende plaats overall, op 0.626 van de tijd van Brad Binder, die met 1.40.982 de snelste was. Odendaal klokte 1.42.168 en zat daarmee op 1.186 van zijn landgenoot Binder. Hoe competitief de Moto2 is, blijkt wel uit het feit dat 20 coureurs binnen een seconde van Binders snelste tijd zaten.

De volgende test staat al over ruim een week op het programma. Op vrijdag 1 maart, zaterdag 2 maart en zondag 3 maart testen de Moto2 en Moto3 op het Losail International Circuit in Qatar, waar een week later de eerste Grand Prix van het seizoen 2019 is.

Bo Bendsneyder: “We hebben toch nog iets kunnen vinden in de setup van de achterkant van de NTS waardoor we de banden iets langer kunnen sparen. Ik heb me vandaag iets meer gefocust op de rondetijden en dat was positief. Ik heb constant in de buurt van de top 10 kunnen rijden. We hebben goed gewerkt, veel meters kunnen maken, veel gedaan en steeds vooruitgang geboekt. Het is een goed gevoel om met een achtste plaats te kunnen besluiten.”

Steven Odendaal: “Het was best een goede dag en we hebben weer een aantal punten gevonden waardoor we konden verbeteren. We hebben alleen wel nóg iets meer nodig. We kunnen bijvoorbeeld geen gebruik maken van een band, die ons nog ongeveer een halve seconde winst zou moeten geven, maar al met al was het een prima test die ons goede vooruitzichten geeft.”

Klik hier voor de volledige resultaten van de test in Jerez