Bendsneyder bevestigt goede vorm op eerste dag Qatar Test

Op de eerste dag van de Moto2-test in Qatar is Bo Bendsneyder verder gegaan waar hij vorige week in Jerez ophield. De Rotterdammer bevestigde zijn goede vorm met een beste tijd van 2.00.684, goed voor de dertiende plaats op de ranglijst van de drie gecombineerde sessies.

Bendsneyder was de enige coureur van NTS RW Racing GP op de baan van het Losail International Circuit. Teamgenoot Steven Odendaal moet de test in Qatar missen vanwege de blessure aan zijn voet, waaraan hij maandag wordt geopereerd. Zijn vervanger Jesko Raffin kwam vandaag aan in Doha en zal morgen op de NTS stappen.

Zie ook Odendaal mist test en GP Qatar, Raffin is zijn vervanger

Vanaf de eerste van de drie sessies had Bendsneyder een goed gevoel. Ondanks de harde wind kon hij elke sessie zijn tijden verbeteren en het verschil met de toptijden kleiner maken. In de derde sessie reed hij zijn snelste tijd, in die sessie goed voor de elfde plaats, op een band die al twintig rondes op de teller had staan.

Bo Bendsneyder: “Door de harde wind was het soms wat lastig, maar die omstandigheden gelden voor iedereen. We hebben wat nieuwe dingen geprobeerd, vooral aan de voorkant, en daarmee hebben we op het laatst een goede stap kunnen maken. We focussen nog niet op een snelle ronde – dat komt morgen of overmorgen wel – maar zijn nu vooral met de racepace bezig geweest. Dat ik dan toch al deze tijden rijd, is een bewijs dat de basis goed is, want die is sinds Valencia al min of meer hetzelfde.”