Moeilijke eerste dag voor Bendsneyder en Odendaal

Na de eerste dag van de Dutch TT is er werk aan de winkel voor NTS RW Racing GP. Bo Bendsneyder sloot de vrijdag af op de 24ste plaats met een tijd van 1.38.661, Steven Odendaal werd 26ste met een tijd van 1.39.009. Dat is ver verwijderd van waar het team en de rijders hadden gehoopt en verwacht.

Bendsneyder kwam tijdens de trainingen een paar keer binnen om aanpassingen te laten doen aan de machine, maar dat bracht de Nederlander niet de zo gewenste verbeteringen. Odendaal kwam twee keer buiten de baan terecht, gelukkig zonder gevolgen voor de Zuid-Afrikaan.

Bo Bendsneyder: “Dit was een heel moeilijke dag. We hebben niet de setup kunnen vinden die me verder helpt. Ik heb weinig gevoel met de motor en we begrijpen niet precies waar het probleem zit. We hebben veel veranderd, zowel tijdens de trainingen als tussen de trainingen in, maar we hebben het nog niet kunnen vinden.”

Steven Odendaal: “Eén keer was het even motorcrossen en in de Strubben ging ik onderuit met heel lage snelheid. Het was geen fijne dag op die manier en dit is niet waar we willen staan. Toch heb ik wel het idee dat we op de goede weg zijn. Het team zegt te weten welke kant we op moeten. Wat mezelf betreft moet ik me meer op mezelf focussen en minder letten op wat anderen doen.”