Zware klus wacht Bendsneyder en Odendaal in Assen

De oplossing lijkt binnen handbereik te liggen, maar de tijd is te kort. Het gevolg is dat Bo Bendsneyder morgen in zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit een hele kluif heeft om in de punten te rijden vanaf de 24ste startplaats. Zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Steven Odendaal heeft het vanaf plaats 29 nog lastiger.

Het zit NTS RW Racing GP echt niet mee in de TT van Assen. Het vinden van de juiste afstelling van de machines van Bendsneyder en Odendaal wil niet vlotten. Een oplossing voor het ene probleem kan een nieuw probleem ergens anders veroorzaken en zo is het zoeken naar de juiste balans en een compromis dat werkt. In het geval van Bendsneyder leek het probleem vrijdag aan de achterkant te zitten, zodat het team daar op zoek ging, maar uiteindelijk bleek het in de afstelling aan de voorkant van de machine te zetten.

Met dat probleem opgelost, moesten Bendsneyder en zijn technische staf eigenlijk weer opnieuw beginnen. De tijden verbeterden wel, maar de rest van het Moto2-veld was al aan de volgende stap begonnen. De 1.38.081 van Bendsneyder in Q1 was daardoor niet voldoende om door te stoten naar Q2. In de eerste kwalificatieronde werd hij tiende, wat betekent dat hij vanaf de 24ste plaats van start gaat in de Moto2-race, die om 12.20 uur begint.

Bo Bendsneyder: “We hebben een stap gemaakt ten opzichte van gisteren, maar die stap kwam eigenlijk te laat en daardoor is het niet te zien in de tijden. Feitelijk hebben we de vrijdag verspeeld met zoeken, omdat het probleem elders bleek te zitten. Het is een constante puzzel en soms lijkt het stukje te passen, maar blijkt het toch verkeerd te liggen. De snelheid is redelijk. Van de top 10 gaan we maar even niet meer uit; dat beetje extra zit er nu niet in helaas. Maar als de eerste ronde goed verloopt, zijn punten wel degelijk mogelijk.”

Steven Odendaal: “We blijven maar zoeken en proberen, maar we komen er niet uit. De machine was vandaag totaal anders afgesteld dan gisteren, maar de tijden blijven ongeveer hetzelfde. Wat het dan is? Geen idee. Maar we blijven puzzelen.”