Lastige omstandigheden op eerste dag Valencia

Racen in Spanje betekent niet altijd stralend weer en een warm zonnetje. Op de eerste dag van de Grand Prix van Europa op het circuit Ricardo Tormo in Valencia was het fris, nat en uiterst verraderlijk. Ondanks die lastige omstandigheden sloot Bo Bendsneyder de dag af op plaats 18, met een tijd van 1.37.732. Piotr Biesiekirski werd met 1.39.457 27ste.

In de ochtend was het koud en nat, waardoor de tijden zo rond de 1.49, 1.50 lagen. In de middag was het iets beter, waardoor de tijden aanzienlijk omlaag gingen, al was de baan door de zware bewolking maar een graadje warmer dan ’s ochtends en waren er nog overal vochtige plekken. De vooruitzichten voor de rest van het weekend zijn wisselend, wat het voor de technici en de coureurs van NTS RW Racing GP lastig maakte.

Bo Bendsneyder: “Op de natte baan vanochtend was het gevoel niet slecht. We hadden het een en ander willen aanpassen, maar de weersverwachtingen zijn erg wisselend, dus dat is lastig. Voorlopig lijkt het erop dat het zondag droog is, dus hebben we besloten vanochtend alleen maar zoveel mogelijk rondes te rijden, zodat we genoeg informatie hebben voor het geval het morgen ook nat is. Vanmiddag was het droog, op wat vochtige plekken na. Vooral in de eerste bocht was het nog best nat. Het gevoel was best goed. We missen net een paar tienden nog voor een plek in de top 14, maar het ziet er hoopgevend uit. Het is afwachten wat het weer doet, maar als het morgenochtend droog is, kunnen we hopelijk nog een stapje zetten richting rechtstreekse plaatsing voor Q2.”

Piotr Biesiekirski: “Vandaag was een interessante dag met verschillende omstandigheden in de twee sessies. Ik voelde me vanmorgen goed in de regen en kon mijn tijden elke ronde verbeteren. Ik ben een paar keer bijna onderuit gegleden, maar kon de controle houden en dat was leuk. De omstandigheden in de middag waren erg moeilijk met een opdrogende baan, maar ik voelde me weer goed. Het verschil met de toptijden is niet slecht gezien de omstandigheden en ik weet waar ik nog behoorlijk kan verbeteren, dus ik kijk echt uit naar morgen.”