Bendsneyder grijpt net naast punten

Heel lang zag het er heel goed uit voor Bo Bendsneyder. De rijder van NTS RW Racing GP kon volop de strijd aangaan om de punten in de GP van Teruel. Een gebrek aan topsnelheid op het rechte stuk van Motorland Aragon maakte echter dat hij uiteindelijk op de 16de plaats net naast de punten greep. Teamgenoot Piotr Biesiekirski behaalde de 23ste plaats.

Het was een enerverende strijd die Bo Bendsneyder leverde in een groepje met onder andere Marini, Roberts, Vierge, Manzi, Syarhin en Corsi, voor wie de Nederlander absoluut niet onder deed. Hij weerde zich kranig en zocht de limiet op, dusdanig dat hij in ronde 10 maar op het nippertje een crash kon voorkomen.
Het enige probleem was het rechte stuk in de laatste sector van Motorland Aragon. Daar verloor Bendsneyder het op topsnelheid. Gedurende de rest van de ronde kon hij inlopen, soms met meer dan een halve seconde per ronde, en aanvallen, maar op het rechte stuk werd zijn winst weer teniet gedaan en konden anderen vanuit de slipstream voorbij komen of een klein gaatje slaan. Bendsneyder eindigde als 16de op 27,404 van racewinnaar Sam Lowes.
Min of meer hetzelfde probleem trof Piotr Biesiekirski. De Pool had in het begin moeite zijn ritme te vinden, waardoor hij de aansluiting verloor. Toen hij zijn ritme had gevonden, verloor ook hij op het rechte stuk steeds een beetje meer, waardoor de achterstand verder opliep. Biesiekirski finishte op de 23ste plaats op 1.00,394 van Lowes.

Bo Bendsneyder: “Het begin was goed, omdat ik vóór het rechte stuk steeds een beetje ruimte achter me had. Die ruimte was nodig om te voorkomen dat ze me vanuit de slipstream voorbij kwamen. Nadat ik bijna een highsider had gehad, konden een paar jongens dichter achter me komen, waardoor ze me op het rechte stuk voorbij konden. Het gevoel was goed, de motor was super, maar hier was heel duidelijk zichtbaar dat we een beetje topsnelheid missen. Het is jammer dat ik net de punten heb gemist, maar ik ben wel trots op mezelf en vooral op mijn team – mijn crewchief, de dataman, de monteurs die ervoor hebben gezorgd dat de fiets er echt goed bij stond dit weekend – want we hebben wel laten zien dat we gewoon mee kunnen doen.”

Piotr Biesiekirski: “Ik heb een beetje gemengde gevoelens, om eerlijk te zijn. Aan de ene kant ben ik erg blij met hoe constant mijn tempo was, aangezien de meeste rondetijden binnen drie tenten van mijn snelste tijd lagen. De race was vijf seconden sneller dan afgelopen zondag en ik kon vijf seconden dichter bij de winnaar eindigen dan de vorige keer, dus we hebben duidelijke vooruitgang geboekt. Aan de andere kant had ik gehoopt nog veel dichter bij te komen, maar ik verloor te veel tijd in de eerste vijf ronden, iets waar ik echt aan moet werken. Ik heb het tempo, ik moet nu nog wat meer snelheid vinden. We hebben heel goed samengewerkt met het team en het was een productief weekend, dus ik hoop die trend in Valencia voort te kunnen zetten.”