Lastige kwalificatie door harde wind

Vandaag was de derde vrije training (FP3) voor de GP van Doha, gevolgd door de kwalificatie voor de race van morgenmiddag (start om 17.20u Nederlandse tijd).

A01I1527

Vorige week zondag gedurende de race-dag was er al de dreiging van harde wind maar toen heeft dat gelukkig niet doorgezet. Er was zelfs even sprake van een vertraging van de race naar maandag. Maar helaas was vanmiddag gedurende de sessies er wel een harde wind. En dat heeft het NTS RW team nogal parten gespeeld. Teammanager Jarno Janssen spreekt van erg moeilijke omstandigheden voor het team. En dit wordt nog eens versterkt door het feit dat er maar met één rijder getraind kan worden.

Jarno Janssen: “Het was vandaag erg moeilijk voor ons. We ondervinden erg veel last van de harde wind momenteel. Hierdoor kunnen we Hafizh nog niet het vertrouwen geven om hem de extra stap te laten maken die we zo hard nodig hebben. Uiteraard zijn we wel strijdlustig voor de race van morgen en zijn we als team gemotiveerd om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Tijdens de warm-up morgen zullen we nog enkele aanpassingen in de set-up doorvoeren om het gevoel te verbeteren en daarmee verder naar voren te kunnen komen tijdens de wedstrijd.

A01I1636 scaled

Hafizh Syahrin:

“Het was erg zwaar vandaag voor mij. Door het weer was het compleet anders dan gisteren en was ik niet in staat om te verbeteren. Door de moeilijke omstandigheden kon ik het niet alles uit de motor halen. Morgen tijdens de warm-up gaan we nog wat verbeteringen doorvoeren en ik hoop dan tijdens de race te kunnen meerijden met de groep voor me.”