Na een DNF vorige week nu een P21 finish tijdens de GP van Doha

Nadat vorige week op hetzelfde circuit de GP van Qatar plaatsvond, was het NTS RW team dit weekend opnieuw actief op het Losail International Circuit voor de allereerste GP van Doha.

A01I2515 scaled

Met als enige rijder Hafizh Syahrin was het een moeilijk weekend wat mede veroorzaakt werd door de hevige wind op zowel zaterdag tijdens de kwalificatie als vandaag tijdens de race. Een week geleden moest Hafizh nog door technische problemen halverwege de race de strijd staken. Daarom was er dit weekend veel aan gelegen om de finish te halen en daarin slaagde het team: met een 21ste plek voor Hafizh Syahrin als resultaat.

IMGL7748 scaled

Dit werd mede in de hand gewerkt door een aantal uitvallers maar het belang van uitrijden was groot voor teammanager Jarno Janssen en daar slaagde Hafiz Syahrin in. Uiteraard een weekend waarop met gemengde gevoelens wordt teruggekeken maar met de start van het seizoen in Europa in het vooruitzicht en de wetenschap dat er dan weer twee rijders aan de start zullen staan wordt met een positief gevoel vooruit gekeken naar de GP van Portugal op 18 april aanstaande. Tot slot bedankt Jarno nog het team voor het harde werken gedurende de afgelopen drie weken in Qatar: “Het was erg intens en we hebben veel geleerd hier tijdens de test en beide races. We nemen dit zeker mee richting de volgende GP om daar verder te werken aan verbeteringen.”

IMGL7250 scaled