GP van Doha 2021: FP 1 & 2

Vandaag is de GP van Doha begonnen. Op hetzelfde circuit als waar vorige week de GP van Qatar werd verreden, vindt nu voor de eerste keer dit evenement plaats. Zoals ook vorig jaar diverse mallen gekozen werd voor het rijden van een dubbelprogramma op hetzelfde circuit tijdens twee opeenvolgende weekends, is dat ook nu weer veroorzaakt door de Covid pandemie.

Voor het NTS RW team was de race van vorige week door de val van Barry Baltus tijdens de training en het uitvallen van Hafizh Syahrin tijdens de race, een GP om snel te vergeten.

IMGL0046 scaled

Op deze vrijdag vonden de eerste twee sessies plaats van de vrije training. Teammanager Jarno Janssen blikt kort terug: “We hebben gelukkig de nodige vooruitgang kunnen boeken ten opzichte van vorige week. Door enkele aanpassingen heeft Hafizh een beter gevoel over de motorfiets. Morgen tijdens de derde vrije training en vooral tijdens de kwalificatiesessie moeten we met elkaar dit goede gevoel vertalen in één of meerdere snellere rondetijden. Ons doel daarbij is om richting de top 15 te gaan en daarmee de aansluiting te krijgen.”

A01I9896 scaled

Hafizh Syahrin was ook positief:
Vandaag had ik een goed gevoel over de aanpassingen die we hebben doorgevoerd aan de motor. Het ging echt beter dan vorige week. We zijn samen met het team de juiste kant op gegaan met de verbeteringen aan de voorkant van mijn machine. Morgen hebben we de focus op het verbeteren van de exit uit de bochten. We zijn er nog niet maar ik weet zeker dat we die volgende stap morgen kunnen maken, mijn team en ik zijn vol vertrouwen.

 

IMGL0058 scaled