GP van Qatar: de race met een DNF voor Hafizh

Het eerste race weekend van 2021 zit erop voor de Moto2 en dus ook voor het NTS RW Racing Team.

 

IMGL7590 scaled

Helaas bracht de race niet het gewenste resultaat voor het team. Na een moeizame FP3 met de val van Barry, en een lastige kwalificatie voor Hafizh op zaterdag waren we toch positief voor de race.

Jarno Janssen deelt zijn gevoel: “Voor ons heeft de race niet gebracht waarop we gerekend hadden. Vanaf de start van de race miste we de aansluiting met een groep rijders voor ons. Het was al snel duidelijk dat de race heel moeilijk zou worden.

Uiteindelijk hebben we de race moeten verlaten door een technisch mankement. Iets wat natuurlijk niet mag gebeuren maar helaas wel kan voorkomen bij een technische sport. We moeten nu uitzoeken wat het probleem is geweest zodat we aanstaande weekend volledig startklaar en strijdlustig terug kunnen keren. Persoonlijk wil ik het hele team bedanken voor hun inzet dit weekend en verontschuldigingen aanbieden aan Hafizh. Volgende week zullen we sterker zijn.”

Ook voor onze rijder uit Maleisië was het niet makkelijk:

Hafizh Syahrin:

“Het was vandaag een moeilijke dag. Direct vanaf de start van de race worstelde ik met de stabiliteit aan de linkerzijde. Halverwege stopte de machine er mee. Dat is erg vervelend maar de sfeer in het team is goed en er wordt hard gewerkt om verbeteringen te realiseren.
We zullen de machine de komende week weer beter leren kennen. Voor nu zeg ik sorry tegen de sponsors en de fans. Volgende week, tijdens de GP van Doha, zullen we een beter resultaat halen.”

IMGL7343 scaled

 

Tot slot nog een korte update over de blessure van Barry Baltus: hij vliegt morgen (maandag) terug naar België en zal dinsdag worden geopereerd aan zijn dubbele polsbreuk. We wensen hem sterkte en een snel herstel!