Tweede dag van de GP van Qatar: valpartij van Barry Baltus

De tweede dag van de GP van Qatar 2021 bracht het NTS RW team geen geluk. Een valpartij van Barry schakelde hem uit voor de race van morgen en ook voor de race van volgende week.

De tweede dag van deze eerste GP zit erop….en het was geen makkelijke dag voor ons. Jarno Janssen: “De val van Barry tijdens FP3 is een enorme tegenvaller voor hemzelf en NTS RW. Hij heeft zijn linker pols gebroken en zal uiteraard dit weekend niet meer rijden. Ook volgend weekend, tijdens de tweede race hier in Qatar, zal hij niet deelnemen. Barry vertrekt maandag al naar België en zal direct dinsdag geopereerd worden. Barry en wij hopen dat hij snel zal herstellen.
Het is erg jammer dat we geen vervolg kunnen geven aan de vooruitgang die we maakten.”
Ook Hafizh wist zich vandaag duidelijk te verbeteren. We zijn zeker nog niet waar we willen zijn maar door de verbeteringen neemt het vertrouwen van Hafizh toe. We gaan er alles aan doen om hem morgen een motorfiets te geven waarmee hij tijdens de race een goed resultaat kan halen!

IMGL2927
Hafizh Syahrin:
“Op deze tweede dag kijk ik terug met meer tevredenheid. We zijn erin geslaagd om de rondetijd met meer dan 1 seconde te verbeteren. Natuurlijk weten we dat we nog vooruitgang moeten boeken. Ik leer de machine steeds beter kennen en ik hoop dat morgen tijdens de wedstrijd ik kan aanpikken bij een groepje om zo te zien welke lijnen andere rijders kiezen. Daarmee hopen we dan ons voordeel te doen richting het volgende weekend.”

Hafizh’s teamgenoot uit België was erg teleurgesteld:

A01I6595 scaled

Barry Baltus:
“Als eerste wil het team bedanken voor het goede werk wat zij dit weekend verricht hebben voor mij. Daarom is het extra erg dat ik vanmiddag gevallen ben tijdens FP3. Uiteraard baal ik hier enorm van en zeker ook omdat mijn linker pols gebroken is door die crash. Ik ga er hard aan werken om zo snel mogelijk terug te zijn en wens het team en mijn teamgenoot Hafizh veel succes tijdens de race morgen.”