Koelere omstandigheden tegenslag voor NTS RW Racing GP

Na de uitstekende start op de eerste dag van de VisitQatar Grand Prix had NTS RW Racing GP gehoopt op meer dan de achttiende plaats op de grid voor Bo Bendsneyder en de twintigste voor Jesko Raffin. Beide rijders hadden te kampen met gripproblemen in de veel koelere omstandigheden op het Losail International Circuit tijdens de kwalificatie.

De omstandigheden op de tweede dag van de Qatar GP waren drastisch veranderd ten opzichte van de eerste dag, met veel meer wind, vanuit een andere richting bovendien, en aanzienlijk lagere baantemperaturen. Met FP3 in de warmere middag was er geen echte mogelijkheid om te anticiperen op de omstandigheden waarin de twee vijftien minuten durende kwalificatiesessies werden gehouden.

Jesko Raffin was de eerste die de baan op ging in Q1. De Zwitser miste net een van de vier plaatsen die toegang geven tot Q2. Bo Bendsneyder had al toegang tot Q2 gekregen door vrijdag de twaalfde tijd neer te zetten in FP2, in veel betere omstandigheden. De tijd van Raffin in Q1 was iets sneller dan de tijd die Bendsneyder in Q2 reed.

190309 MG 6305 1

“Met slechts vijftien minuten was er niet genoeg tijd om de settings dusdanig te veranderen dat we daarmee onze rijders konden helpen”, legde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen uit. “We waren voorbereid op andere omstandigheden en we hadden een set nieuwe banden klaarliggen, maar het was extreem afgekoeld in vergelijking met elke andere sessie en daar hadden we geen antwoord op. Het is echt jammer, want we weten wat mogelijk zou zijn geweest voor Jesko en Bo. Ze deden allebei wat ze konden. Achttiende en twintigste is een beetje een teleurstelling na de goede resultaten tijdens de test en op de eerste dag, maar ons oorspronkelijke doel was om punten in de race te pakken en daarvoor zouden deze posities goed genoeg moeten zijn.”

Bo Bendsneyder: “Het was een bizar moeilijke sessie. Ik heb nog nooit zoveel moeite moeten doen om dit soort rondetijden te rijden, vechtend tegen de wind, bijna van de baan geblazen. Als de omstandigheden meer op die van gisteren hadden geleken, zou het geen probleem geweest zijn om rond de top 12 te rijden, maar in deze omstandigheden was het helaas niet mogelijk. Het is heel jammer, maar morgen ziet het er beter uit, dus we gaan er in de race voor vechten.”

Jesko Raffin: “De omstandigheden waren echt heel moeilijk met een harde wind uit de andere richting, pal tegen op het rechte stuk, en veel kouder. Het gevoel met de motor was heel anders en ik voelde me niet erg op mijn gemak. We moeten het in de race goedmaken. We hebben de warming-up nog om een ​​paar veranderingen te proberen.”