Jesko Raffin bij NTS RW Racing GP in 2020

Jesko Raffin komt in 2020 uit voor NTS RW Racing GP. Het team sloot een overeenkomst voor een jaar met de 23-jarige Zwitser. Aan het begin van dit seizoen reed Raffin al drie wedstrijden voor het team als invaller.

“Die samenwerking beviel aan beide kanten erg goed”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Wij waren onder de indruk van wat Jesko deed in die wedstrijden in Qatar, Argentinië en de VS. Niet alleen van de resultaten, die hij behaalde zonder de gedegen voorbereiding van het voorseizoen, maar ook van het commentaar dat hij had om de motorfiets te verbeteren. We hadden voor 2020 diverse opties, maar aan onze kant was iedereen unaniem over de keuze voor Jesko. Met hem krijgen we een sterke en ervaren coureur in het team, die veel voor ons kan betekenen.”

“Net als alle andere chassisfabrikanten is het ook belangrijk voor ons om de motor te blijven ontwikkelen, en ik ben er zeker van dat we kunnen profiteren van de nauwkeurige en productieve opmerkingen van Jesko”, voegt de CEO van NTS, Masahiro Namatame, toe. “Hoewel RW Racing GP het enige team is met het NTS-chassis, ben ik ervan overtuigd dat Jesko en het team een sterke basis hebben om te profiteren van de kracht van de Japanse merken waarmee we samenwerken, zoals de KYB schokdempers en de SAKURA uitlaat.”

“Mijn doel was sowieso om terug te keren in de Moto2-GP’s”, zegt Jesko Raffin. “De samenwerking met NTS RW Racing GP aan het begin van dit seizoen was zo goed, dat ik geen enkele twijfel had toen 2020 ter sprake kwam. Ik ken het team, de mensen en de machine en ik ben heel blij met het vertrouwen, dat volledig wederzijds is. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen een succes van kunnen maken.”

De uit Zürich afkomstige Raffin verdiende zijn sporen in het CEV Moto2-kampioenschap, waarin hij in 2014 en 2018 kampioen werd, en in de Moto2-Grand Prix, waarin hij in totaal 65 keer aan de start kwam en waarin hij met regelmaat top 10-klasseringen behaalde. Zijn beste resultaat tot op heden was de vierde plaats in Australië in 2017. In 2018 was Raffin testcoureur voor Kalex en reed hij, evenals dit jaar, een aantal wedstrijden als invaller. In Qatar, Argentinië en de VS behaalde hij als invaller voor de geblesseerde Steven Odendaal op de NTS van RW Racing GP de veertiende, vijftiende en zestiende plaats. Raffin komt dit seizoen uit in de MotoE voor Dynavolt Intact GP.