Bendsneyder en Odendaal zien kansen op Red Bull Ring

Het was geen gemakkelijke kwalificatie in Oostenrijk voor Bo Bendsneyder en Steven Odendaal. De rijders van NTS RW Racing GP beginnen de Moto2-race zondag vanaf respectievelijk de 23ste en 28ste plaats. Toch zien ze beide kansen op punten op de uitdagende Red Bull Ring.

Het doel was om Q2 te bereiken, maar dat lukte net niet. Bendsneyder eindigde in Q1 als negende, Odendaal werd veertiende. Ook vandaag waren de verschillen erg klein. In FP3 bijvoorbeeld zaten 26 rijders in dezelfde seconde. In de kwalificatie was het niet veel anders. Bendsneyder’s 1.29.632, die hem de 23ste plaats opleverde, was 0,9 verwijderd van de tijd waarmee Tetsuta Nagashima zijn eerste pole position greep. Op de achtste rij heeft de Nederlander gezelschap van Jonas Folger en Sam Lowes – ook niet de minsten.

Bo Bendsneyder: “Het is jammer dat we niet door Q1 zijn geraakt. Helaas hebben we net niet het stapje kunnen maken dat de rest wel heeft kunnen zetten. Qua setup heb ik wel een goed gevoel en ik denk ook dat ik over een race-afstand een constante, goede snelheid heb. Het doel is en blijft om punten te pakken en ik zie daar best kansen voor. Het ziet ernaar uit dat er morgenochtend kans is op regen. Het is hier in de bergen altijd maar afwachten wat het weer doet.”

Steven Odendaal: “We hebben vanochtend in FP3 een goede stap kunnen maken, waardoor we op 0,9 van de top konden rijden. Dat is heel positief. We hebben niet het risico genomen om voor de kwalificatie nog veel te veranderen, maar morgenochtend in de warm-up willen we nog wat proberen. De snelheid is oké; beter dan in de afgelopen races. Ik heb het vertrouwen dat ik daarmee morgen voor de punten kan meedoen.”