Bendsneyder en Odendaal nog niet tevreden

Minimale verschillen en lastige omstandigheden door hoge temperaturen maakten dat Bo Bendsneyder en Steven Odendaal op de eerste dag van de Grand Prix van Oostenrijk nog niet staan waar ze willen. Bendsneyder kwam twee tienden tekort voor rechtstreekse plaatsing voor Q2. Odendaal staat daar nog ietsje verder vandaan.

De coureurs van NTS RW Racing GP, met name Bo Bendsneyder, begonnen de dag op de uitdagende Red Bull Ring heel aardig. De Nederlander bivakkeerde lange tijd in de top 15, maar zakte in de slotfase van de eerste training een beetje terug. In de tweede training, waarin het aanzienlijk warmer was met een luchttemperatuur van 32 graden Celsius en een asfalttemperatuur van 49 graden (tegen 38 graden ’s ochtends), was hij één van de Moto2-coureurs die hun tijden wisten te verbeteren. Met zijn 1.29.797 werd hij in de tweede training negentiende. Maar liefst 24 coureurs zaten binnen één seconde. Steven Odendaal eindigde de dag met zijn snelste tijd, ’s ochtends gereden, van 1.30.557 op de 27ste plaats.

Bo Bendsneyder: “Ik heb wat gemengde gevoelens over vandaag. Met de positie ben ik niet tevreden, maar het rijden ging helemaal niet onaardig. In de tweede training hebben we een flinke stap kunnen zetten waardoor ik een halve seconde van mijn tijd af kon halen. We zijn dus wel op de goede weg. We hopen morgen de laatste paar tienden te kunnen vinden waardoor ik rechtstreeks naar Q2 kan. We weten ongeveer welke kant we op moeten: waarschijnlijk de achterkant iets harder. Als dat werkt, wordt het knallen voor een goede tijd, want het zit heel dicht op elkaar allemaal.”

Steven Odendaal: “Vooraf was ik vol vertrouwen dat we het hier goed zouden kunnen doen, want ik vind de Red Bull Ring een fijn circuit en het past goed bij mijn rijstijl. Maar het resultaat valt tegen. Het gaat moeizamer dan ik had verwacht en gehoopt. We denken wel te weten welke kant we op moeten, dus hopelijk gaat het morgen beter.”