Bendsneyder kan goede startplaats niet verzilveren

Het was een prachtige uitgangspositie voor Bo Bendsneyder: starten vanaf de achtste plaats op de grid voor de Moto2-race van de Tsjechische Grand Prix. De Nederlander kon die goede startplaats in Brno jammer genoeg niet verzilveren. Hij eindigde buiten de punten op de 17de plaats. Teamgenoot Steven Odendaal finishte als 22ste.

De start was cruciaal voor Bendsneyder en juist die ging hopeloos mis. In de eerste ronde viel de Nederlander terug naar de 22ste plaats. Hij werd zelfs nog even gepasseerd door Odendaal, die vanaf de 24ste plaats was vertrokken. Gaandeweg kon Bendsneyder nog wel een paar plaatsen goedmaken, maar inhalen was lastig. Daardoor had hij eigenlijk geen moment zicht op punten. Op bijna 33 seconden achter racewinnaar Alex Marquez kwam Bendsneyder over de streep. Odendaal verloor ruim 46 seconden op de snelste man van de Moto2.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was uiteraard verre van tevreden. “Dit was gewoon echt niet goed”, vond Janssen. “Als je in de droge trainingen in de top 15 rijdt en als je kwalificeert op de achtste plaats, moet je hier echt met punten vertrekken. Steven heeft door een aantal crashes kostbare trainingstijd gemist en is door die crashes ook fysiek niet 100 procent. Er zit op dit moment niet meer in.”

Bo Bendsneyder: “Ik moet mijn excuses aanbieden aan het team voor een start en een eerste ronde die zo slecht waren dat ik geen moment mee kon doen. Ik verloor veel te veel plaatsen en heb het mezelf daarmee heel moeilijk gemaakt. Ik voelde me niet goed op de motor en verloor bij het aanremmen van de bochten steeds veel tijd. Daardoor lukte het ook niet om jongens in te halen. Het was niet best, maar dit is wel een motivatie om te blijven knokken en de volgende keer te laten zien dat we echt veel beter kunnen.”

Steven Odendaal: “Ik ben niet tevreden met het resultaat. Mijn start was redelijk goed, maar ik had niet het tempo om er veel mee te doen. We gaan nu naar Oostenrijk en hopelijk kunnen we een oplossing vinden om daar betere resultaten te behalen. ”