Gran Premio Red Bull de España: opnieuw WK punten voor Barry Baltus, Zonta van den Goorbergh finisht als negentiende

Barry Baltus (P14): “Het was geen slechte dag vandaag, dit na een weekend met ups-and-downs. We hebben tijdens de derde vrije training laten zien dat we erbij kunnen staan, dit soort momenten moet ik vast zien te houden. Maar er waren ook een paar sessies waar het totaal niet liep en dat moet anders en beter. Hier zal ik zelf aan moeten werken want de rest, het team, de motor en alles eromheen is gewoon goed. Het is een kleine stap en dit zit tussen mijn oren. Maar stap voor stap komen we er, we hebben nu drie races op rij punten weten te scoren en dat is goed. We hebben nu twee weken rust en dan op naar Le Mans. Dank aan het team, zij hebben dit weekend opnieuw fantastisch werk geleverd.”

Barry Spanje

Zonta van den Goorbergh (P19): “Het was vandaag niet de beste race van het seizoen voor mij, maar het belangrijkste is dat we de race uitgereden hebben en na een aantal tegenslagen dit keer de finish hebben gehaald. Dit is zeker ook belangrijk omdat we zo belangrijke data hebben weten te verzamelen in deze drieëntwintig ronden tellende race. Mijn start was niet goed, ik was te voorzichtig bij het aanremmen van de eerste bocht. Daarna heb ik een solide race gereden en ben ik als negentiende gefinisht. Een plaats die we zeker niet hadden behaald als er voor me niet een aantal rijders uitgevallen waren, zo eerlijk moeten we ook zijn. Geen WK punten, maar dat was voorafgaand aan de race ook niet de opzet gezien hoe de eerste twee dagen waren verlopen. Het belangrijkste van vandaag is dat we de race hebben uitgereden. Op naar Le Mans.”

Zonta Spanje

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager: “Ik denk dat we kunnen spreken van een geslaagde derde en afsluitende dag hier in Jerez. Barry heeft een goede race gereden, in het gevecht misschien iets laten liggen maar laten we tevreden zijn met zijn optreden. Drie races op rij in de punten, waarvan twee zelfs binnen de top tien en vandaag een veertiende plaats. Daar moeten we gewoon tevreden mee zijn. Wat Zonta betreft was er vandaag maar één doel en dat was de race uitrijden en finishen. Zonta zat de gehele race achter Simone Corsi, en dat is een hele ervaren en geslepen coureur die precies weet hoe hij iemand achter zich moet houden. Corsi werd achttiende en Zonta negentiende. Zoals al gezegd, ik denk dat we tevreden moeten zijn over hoe dit weekend is verlopen. Beide coureurs aan de finish, Barry scoort opnieuw WK punten en Zonta neemt een schat aan ervaring mee terug naar Nederland. Op naar de volgende.”