SHARK Grand Prix de France: Zonta P17, Barry DNF

Zonta van den Goorbergh (P17):
“Dit was vandaag geen makkelijke race. Van start tot finish heb ik af moeten zien. De start op zich was niet slecht maar al naar twee, drie ronden begonnen de problemen en werd het een kwestie van overleven. Het is niet anders, vanaf nu ligt eerst de focus op de ‘testdag’ die we dinsdag hebben op het TT Circuit Assen, een test die niet alleen in het teken staat van onze thuiswedstrijd maar ook een goede mogelijkheid is om ons voor te bereiden op de volgende race in Mugello – wat voor mij opnieuw een lastige baan zal gaan worden op de Moto2 machine.”

IMGL0109 LR 1


Barry Baltus (DNF):

“Het was een positieve derde en afsluitende dag voor mij hier in Le Mans, dit ondanks mijn crash in het tweede deel van de race. Mijn start was niet echt heel erg goed maar na een paar ronden had ik het juiste ritme te pakken, voelde ik me gewoon heel erg sterk en was ik de ronde voor mijn crash zelfs de snelste coureur op de baan. Dus al met al veel positieve dingen. Mijn vertrouwen op de motor was dit weekend gewoon super, helemaal vanmiddag in de race en daar ben ik gewoon heel erg blij mee. Een woord van dank aan de jongens in het team, eens zullen we op de bovenste trede staan.”

IMGL0146 LR


Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:

“Helaas staan we na afloop van de race met lege handen, maar ondanks dit kan ik niets anders zeggen dan dat Barry hier een geweldige race heeft gereden. Het was natuurlijk jammer dat hij in het tweede deel van de race de voorkant kwijtraakte en ten val kwam maar daarvoor reed hij een geweldige race en was hij na een iets mindere start gewoon één van de snelste coureurs op de baan. Ik denk dat we dan ook blij moeten zijn met Barry’s progressie maar zeker ook die van Zonta. Voor Zonta was het een lange en moeilijke race maar ondanks dit behaalde hij met de zeventiende plaats wel zijn beste klassering van het seizoen. Le Mans is gewoon een hele lastige baan en als je hier dan voor het eerst komt moet je de baan leren kennen maar daar is in een Grand Prix weekend eigenlijk geen tijd voor. Maar goed, het is een leerproces voor Zonta en ik denk dat ik niet de enige ben die zegt dat hij het tot nu toe dit seizoen gewoon geweldig goed doet. Dit soort weekenden horen bij het leerproces en dit soort weekenden zullen er ongetwijfeld nog meer gaan komen. We gaan ons nu opmaken voor een privétest komende dinsdag op het TT Circuit Assen, een test waarin we ons alvast voor gaan bereiden op onze thuis Grand Prix eind juni.”