Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini | Barry P 13 | Zonta DNF

Barry Baltus – P13:
Vandaag was niet onze beste race. We hebben drie punten gescoord en we hadden een beetje geluk omdat er zoveel crashes waren. Hoe dan ook, we nemen ze graag mee en we moeten de positieve punten van dit weekend vasthouden. We hadden twee of drie plaatsen hoger kunnen eindigen maar het was het niet waard om het risico te nemen en alles te verliezen. We moeten blijven werken en sterker terugkomen in Aragón. Ik wil het team bedanken voor al hun harde werk dit weekend, ze hebben het geweldig gedaan. Over twee weken gaan we weer ons best doen.”

Barry Italy

Zonta van den Goorbergh – DNF:
Het is natuurlijk jammer om het weekend zo af te sluiten. Mijn race was al heel gauw voorbij want in de eerste sector van de eerste ronde kwam ik ten val, in bocht 4. Het was een heel langzame crash en ik weet eigenlijk niet waarom ik onderuitgegaan ben, op de data was er ook niet veel te zien. Helaas hoort dit bij het racen. Na de crash ben ik nog naar binnengekomen om de remmen recht te zetten en vervolgens heb ik nog tien ronden gereden. Ik reed toen op P17 en dat was op zich niet slecht maar uiteindelijk was het niet waard om door te gaan. Nu met goede moed op naar Aragón.”

Zonta Italy2

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Het was zeker geen makkelijke race. In het geval van Zonta is het jammer dat hij al in de eerste sector gecrasht is, dan weet je dat er geen goed resultaat meer in zit. Het is goed dat hij het daarna nog geprobeerd heeft maar uiteindelijk is hij toch binnengekomen. Jammer om het weekend zo af te sluiten want hij heeft toch een aantal goede momenten gehad, we konden zien dat er nog steeds progressie is.

De race van Barry was zeker niet slecht maar er had wel iets meer ingezeten. Aan de andere kant moet je ook slim genoeg zijn om de punten mee naar huis te nemen als het juiste gevoel er niet is en dat heeft hij gedaan. Dat is in ieder geval goed en we gaan op naar de volgende.”