Gran Premio d’Italia Oakley. Barry P16, Zonta P21

Barry Baltus:
“Tot aan de race was het één van de beste weekenden die we hebben gehad. Op de grid hebben we een andere keuze gemaakt wat betreft de banden en dat was uiteindelijk niet de juiste, maar daar leren we alleen maar van. Na twaalf ronden werd de band duidelijk minder en toen werd het lastig. We gaan de race analyseren en zullen blijven werken om het in de toekomst beter te doen. Het positieve aan dit weekend was de goede kwalificatie dus moeten we op die manier verdergaan.”

 

IMGL0048 LR

 

Zonta van den Goorbergh:
“Ik had een hele goede start. Daarmee was het eerste plan geslaagd aangezien we best wel een goede pace hadden en we met een goede start misschien wel iets verder naar voren konden staan dan waar we gekwalificeerd waren. Dat viel uiteindelijk tegen want ik had meteen al een probleem met de remmen in bocht 1. Ik kneep de hendel volledig naar me toe en ik zat ook in de verkeerde versnelling waardoor ik meteen door een aantal coureurs ingehaald werd.
Ik probeerde in de ronden daarna de rem iets te verstellen en het voelde uiteindelijk pas in de derde ronde weer goed aan. Hierdoor merkte ik dat het in de Moto2 toch wel belangrijk is om ook op de remmen heel sterk te kunnen zijn. Daarna kwam ik in een best wel mooi groepje te rijden. Uiteindelijk kreeg ik veel last van opgepompte onderarmen en begon de voorkant veel te glijden, wellicht dat dat te maken heeft met onze afwijkende bandenkeuze. Uiteindelijk was het wel een goede race omdat we het gat naar de kop hebben verkleind, alleen in de slotfase van de race leverden we veel in.”

 

IMGL0018 LR

 

Jarno Janssen:
“Zestiende is altijd balen, je komt hier natuurlijk om punten te halen. Het zag er voorafgaand aan de race goed uit, vooral vanwege de goede kwalificatie van Barry maar ook die van Zonta was solide. Hun rondetijden waren goed maar de race pakte net iets anders uit dan wat we gehoopt hadden. Barry had teveel kleine probleempjes waardoor hij toch een beetje de focus verloor en naar achteren zakt terwijl het tempo heel hoog ligt, dan kom je net een plekje tekort om een punt te scoren.
Maar we moeten ook positief zijn want wat hij gisteren heeft laten zien was gewoon heel goed. Hopelijk kunnen we verder borduren op die eerste top tien plaats in de kwalificatie. De race van Zonta was in principe heel goed want hij kon hele goede rondetijden rijden, alleen aan het einde zakte hij iets in. Voor hem is dat natuurlijk ook weer extra ervaring en nemen we dat mee naar de volgende race.”