Gran Premio Animoca Brands de Aragón | Barry P13 | Zonta DNF

Barry Baltus – P13:
“De race van vandaag was niet zo slecht. We hebben vanmorgen een stap gemaakt nadat we het dit weekend moeilijk hebben gehad. Vooral mentaal, want het was een drukke week en ik vond het moeilijk om me te concentreren. Vrijdag was ik er niet echt bij, maar zaterdag ging het beter en had ik het tempo om naar Q2 te gaan. Daarom ging ik met vertrouwen de zondag in, maar niet zoals altijd. Toch hebben we een goede race gereden en ik heb weer punten kunnen scoren. Nu kijken hoe het in Japan zal gaan.”

RW05 961

 

Zonta van den Goorbergh – DNF:
“Het is heel jammer hoe we het weekend vandaag hebben beëindigd. Het hele weekend hebben we alle ronden alleen gereden, ook mijn snelste ronden, dus het tempo was echt goed. Dit willen we natuurlijk vasthouden in Japan en daar zullen we weer op dezelfde manier gaan werken.

In de eerste ronde was ik betrokken bij de chaos van de crash van Schrötter die precies op mijn lijn onderuitging, ik moest hem ontwijken waardoor ik helemaal terugviel. Toen kwam ik weer naar voren en had ik Kubo ingehaald en zat ik kort achter Hada. Ik wilde geduldig blijven maar bij het ingaan van de Corkscrew verloor ik de voorkant. Het tempo van de coureurs waar ik achter reed was niet hoog genoeg waardoor er niet genoeg gewicht op de voorkant zat en ik ten val kwam. Ik ben dus eigenlijk gecrasht omdat ik te langzaam ging.

Dat is natuurlijk ontzettend zuur maar tot dat moment was het een sterke race en reed ik constante rondetijden. Ik was aan het pushen maar niet te veel om de banden te sparen, over het algemeen hebben we dit weekend goed werk geleverd. Nu kijken we uit naar Japan om daar deze lijn door te zetten.”

RW03 961