Geen punten maar ervaring voor Van den Goorbergh en Baltus in Argentijnse regenrace

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus zijn zondag respectievelijk als achttiende en negentiende gefinisht in een regenachtige Argentijnse Grand Prix. In een verkorte race kwamen beide coureurs moeizaam op gang wat hen ondanks een goede eindfase een finish in de punten kostte.

Van den Goorbergh hield zijn twintigste positie vast in de openingsfase van de race waarmee hij de aansluiting met de coureurs voor hem verloor. In de tweede helft van de race wist de zeventienjarige Nederlander het tempo op te voeren waarna hij dankzij twee inhaalacties in de laatste ronde uiteindelijk als achttiende over de finish kwam.

Baltus verloor in de openingsfase meteen al een aantal posities maar manifesteerde zich in de top vijftien. In de slotfase zakte de Belg echter verder terug waardoor hij de finish uiteindelijk als negentiende passeerde, vlak achter zijn teamgenoot.

Zonta van den Goorbergh – P18: “Ik ben redelijk tevreden met de race van vandaag. Het tempo was in het begin van de race te langzaam en ik had geen goed gevoel met de machine. Onze race was verkort naar veertien ronden dus toen ik eenmaal het tempo gevonden had was het eigenlijk al te laat. Dat was erg jammer want ik voelde me op het einde van de race heel sterk, in de laatste ronde heb ik nog twee inhaalacties kunnen maken. Dat is zonde maar we kunnen de ervaring in de regen nu meenemen naar de volgende keer. Nu gaan we naar huis en dan zien we over twee weken hoe het gaat in de Verenigde Staten.”

Barry Baltus – P19: “De race van vandaag verliep niet zoals gepland. Na een goede vrijdag en zaterdag waren de omstandigheden op zondag erg moeilijk. Het was niet droog maar ook niet helemaal nat, daardoor kreeg ik geen gevoel met de motor. Ik was niet snel en we moeten deze race vergeten, we weten dat we sterk kunnen zijn dus nu kijken we naar de volgende race.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Dit was niet de uitslag waar we op gehoopt hadden dit weekend. We hebben dit weekend de nodige dingetjes meegemaakt en in een regenrace was de verwachting dat beide rijders sterk zouden zijn, helaas is die verwachting niet uitgekomen.

Zonta heeft een heel goede slotfase gereden maar omdat hij een beetje te laat op gang kwam miste hij de aansluiting met de coureurs voor hem. Dat hoort allemaal bij het leerproces, het was goed om te zien dat hij in de laatste paar ronden heel sterk was.

Barry zat niet in de wedstrijd en dat is heel jammer nadat we er op vrijdag en zaterdag goed bij stonden. Normaalgesproken is Barry heel sterk in dit soort omstandigheden maar nu was het gevoel met de machine er niet. Dan zie je dat je op dit niveau tekortkomt en niet meerijdt voor de punten, dat was vandaag de realiteit.

Ik denk dat we dit weekend veel geleerd hebben, we moeten elkaar nu allemaal recht in de ogen aankijken en afvragen wat er wel en niet goed is gegaan. Nu is het tijd om de batterijen op te laden en dan gaan we over twee weken naar Texas.”

Het Fieten Olie Racing GP team keert nu huiswaarts vanuit Zuid-Amerika om over iets meer dan een week naar Noord-Amerika te vliegen. In het weekend van 14 t/m 16 april staat de Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of the Americas op het programma.