Fieten Olie Racing GP kijkt uit naar enerverende Grand Prix in Texas

Komend weekend wordt de Amerikaanse Grand Prix verreden op het Circuit of the Americas. Het imposante circuit is 5,51 kilometer lang en telt maar liefst twintig bochten. Met veel hoogteverschil, langzame bochten, snelle bochten en lange rechte stukken wordt het maximale geëist van zowel de rijder als de machine, waardoor de race over zestien ronden op zondagmiddag een uitdagende zal zijn.

Na een goede seizoenstart in Portugal waren de regenachtige omstandigheden in Argentinië lastig voor Barry Baltus. De Belg liet op een droge baan wederom zien dat hij bij de snelste Moto2 coureurs hoort en zal daarom ook komend weekend in het zonnige Texas weer van zich willen laten spreken.

Van den Goorbergh kampte tijdens de eerste weken van het seizoen met vervelende ziekteverschijnselen en zal voor het eerst weer volledig fit aan de start verschijnen. In Argentinië kwam de 17-jarige Nederlander in de tweede helft sterk naar voren en was het daardoor teleurstellend dat de race werd ingekort. Ook Van den Goorbergh zal dit weekend op Amerikaanse bodem weer willen laten zien dat hij in de afgelopen winter grote stappen heeft gemaakt.

Barry Baltus: “Ik kijk echt uit naar het raceweekend in Austin. De race in Argentinië was niet mijn beste, dus ik wil het positieve gevoel teruggeven aan het team. We moeten hard werken en terugkeren naar de vorm die we eerder hadden. Ik vind het Circuit of the Americas erg gaaf, het heeft in principe alles, dus ik kijk ernaar uit om er weer te gaan rijden.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een week thuis te zijn geweest zijn we alweer aangekomen in Austin. Het is een circuit waar ik vorig jaar gedurende het weekend best wel goed ging. Afgelopen week heb ik hard gewerkt met mijn personal trainer een heb daarnaast ook nog wat schoolwerk moeten doen. Ik heb de batterij volledig op kunnen laden en kan niet wachten tot we vrijdag weer de baan op gaan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We hebben een behoorlijk lange reis achter de rug met wat vertraging, maar iedereen is aangekomen in Austin en we kijken uit naar het weekend. Dit is toch wel één van de weekenden waar iedereen naar toeleeft want de sfeer is fantastisch en het circuit is ook heel gaaf. In het verleden hebben we hier best wel goede resultaten behaald, waaronder de eerste top tien met Barry vorig jaar en we hopen dat dit jaar te kunnen herhalen. Zonta ging hier vorig jaar ook goed, helaas had hij in de race pech door een crash van een andere rijder.

Het is altijd fijn wanneer je met rijders naar een weekend toegaat waaraan ze met vertrouwen kunnen beginnen. We gaan het weekend vol goede moed in en hopen goede resultaten mee naar huis te kunnen nemen.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begint de kwalificatie voor de Moto2 klasse zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd, 20:45 uur Nederlandse tijd. De race op zondag gaat om 12:15 uur lokale tijd, 19:15 uur Nederlandse tijd van start.