Geen punten in chaotische Moto2-race

Een verkeerde bandenkeuze kostte Bo Bendsneyder een kans op punten in de sprintrace waar de GP van Emilia-Romagna op uitdraaide. Piotr Biesiekirski crashte in de voorlaatste ronde van de Moto2-race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. NTS RW Racing GP verlaat Italië zodoende na twee races met lege handen.

De Moto2-race verliep ronduit chaotisch, doordat het in de vijfde ronde begon te spetteren. In ronde 7 werd de wedstrijd stilgelegd vanwege de regen. In de voorbereiding op de herstart voor tien ronden werd het droog, maar net toen de rijders weer op de grid stonden, begon het opnieuw te regenen, zodat er opnieuw vertraging optrad.
Bo Bendsneyder had in de eerste race een goede start en was juist bezig ritme op te bouwen om zich naar voren te werken in het groepje dat streed om de punten.
Voor de tweede race schakelde Bendsneyder over op de zachtere achterband en dat bleek achteraf gezien niet de juiste keuze. Hij startte als 22ste, maar ondanks een redelijke start viel hij al snel een beetje terug. De race was net iets te kort om de teruggevallen Tetsuta Nagashima nog te verschalken, maar doordat die een penalty kreeg kwam Bendsneyder toch nog als 22ste in de uitslag.
Piotr Biesiekirski hield zich in de chaos knap staande. Het enige doel in zijn Grand Prix-debuut was de race uitrijden en ervaring opdoen. Dat laatste lukte, maar het eerste jammer genoeg niet. Aan het einde van ronde 9 van de tien kwam de 18-jarige Pool ten val.
“Zo voor de leeuwen te worden geworpen, in een race waarin je drie keer opnieuw moet beginnen, is niet gemakkelijk”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Piotr heeft zich kranig geweerd. Hij heeft elke keer verbetering laten zien. Het is jammer dat hij het net niet kon afmaken, maar hij heeft de vuurdoop goed doorstaan. In Barcelona komt hij op een baan die hij goed kent uit het CEV. Dat zal zeker verschil maken.”

Bo Bendsneyder: “We wisten dat de zachte band het niet een hele race van 25 ronden zou houden, dus we hebben gekozen voor de harde band, waar ik me goed bij voelde. In de warmup hadden we al met de harde band gereden. Die geeft iets minder grip, maar een beter gevoel. Ik had een goede eerste start en kon bij het groepje blijven dat voor punten streed. Ik was net ritme aan het opbouwen om me meer in de strijd te mengen toen het begon te regenen. Voor race 2 hebben we de fout gemaakt om toch voor de zachtere band te kiezen. We hadden gehoopt daar iets meer uit te kunnen halen over tien ronden, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik had te veel grip achter, wat het uitsturen uit de bochten lastig maakte. Het was een verkeerde keuze en zodoende een verloren zaak. Heel jammer, want er had zeker meer ingezeten. De focus gaat nu op Barcelona, volgend weekend.”

Piotr Biesiekirski: “We zijn vandaag 5 kilometer tekort gekomen om te kunnen zeggen dat het weekend volgens plan is verlopen. De zondag was echt intens, maar we hebben weer meer vooruitgang geboekt, en daar zijn zowel ikzelf als het team blij mee. Ik kon mijn beste tijd uit de kwalificatie tijdens de race verbeteren en kon mijn tempo met elke ronde opvoeren, maar ik heb een fout gemaakt tijdens het remmen voor bocht 14 in de voorlaatste ronde. Uiteindelijk heb ik mijn allereerste Moto2-Grand Prix niet kunnen afronden, maar het maakt ook deel uit van de leercurve. Ik wil het team bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om mijn GP-debuut te maken. Het spijt me van dat foutje, maar ik ben er zeker van dat we in de volgende ronde in Barcelona nog een stap kunnen zetten.”