Bendsneyder en Biesiekirski zetten progressie door

De progressie die ze op de eerste dag van de Emilia-Romagna GP hebben ingezet, trokken Bo Bendsneyder en Piotr Biesiekirski door op de tweede dag. Beide coureurs van NTS RW Racing GP wisten hun tijden opnieuw aanzienlijk te verbeteren. Qua posities kwam de stijgende lijn er nog niet helemaal uit. Bendsneyder begint de Moto2-race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanaf de 23ste plaats, Biesiekirski maakt zijn GP-debuut vanaf de 29ste plaats.

Het zag er ook vandaag bij Bendsneyder allemaal een stuk beter uit dan vorige week. Vooral de racesnelheid op gebruikte banden was hoopgevend. In de eerste helft van de derde vrije training leek het er op dat de Nederlander zeker niet kansloos was voor plaatsing voor Q2. In het slot van die training kon hij zijn tijd van 1.36.679 echter niet meer verbeteren.
In Q1 lukte dat wel, maar met 1.36.569 kwam hij niet in aanmerking voor een plaats bij de eerste vier, zodat Bendsneyder genoegen moest nemen met de 23ste startplaats.
Biesiekirski maakte ook vandaag grote stappen voorwaarts. In FP3 benaderde de rookie met zijn 1.39.528 al de snelste tijd die Jesko Raffin vorige week reed, en in Q1 dook hij er met 1.39.413 onder. “Het is niet helemaal eerlijk om de tijden te vergelijken – Jesko was verre van fit – maar voor een jongen die voor het eerst op een GP-machine zit op een voor hem nieuw circuit, is het zeker knap wat Piotr laat zien”, vond NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “De stap van EK- naar WK-niveau is heel groot, er komt ontzettend veel op hem af. Hij wordt in het diepe gegooid, maar hij houdt zich staande en verbetert zichzelf elke ronde. Het wordt een lange race voor hem, maar dat betekent ook dat hij heel veel kan leren en ervaring kan opdoen.”
Ook wat Bendsneyder betreft was Janssen positief. “Ten opzichte van vorige week zijn we echt wel vooruit gegaan en een stuk competitiever. Nu is het zaak de puntjes op de i te zetten en te hopen op een goede start.”

Bo Bendsneyder: “In FP3 vanochtend hebben we een goede stap gemaakt op gebruikte banden. Aan het einde van de sessie hebben we er nieuwe banden in gestoken, maar daarmee kon ik mijn tijd niet verbeteren. In Q1 lukte dat wel en daar ben ik wel tevreden mee, al is de positie nog niet wat we gehoopt hadden. We missen op papier een paar tienden, maar qua racepace hebben we wel een betere aansluiting dan vorige week. We gaan kijken hoever we kunnen komen morgen.”

Piotr Biesiekirski: “Ik ben niet helemaal tevreden met de rondetijd, want ik hoopte vandaag op een 1.38, maar we hebben de korte kwalificatie benaderd als een training en blijven ons concentreren op het opbouwen van ervaring. Morgen zal dat ook zo zijn, zowel tijdens de warming-up als in de race. Ik wil de Grand Prix met het best mogelijke tempo uitrijden en meer inzicht krijgen in de motor. Aan de andere kant zijn we blij met de voortgang, want ik verbeterde mijn tijd in bijna iedere ronde. Het team heeft na gisteren enkele wijzigingen aangebracht in de setup, die goed werkten en een stap in de goede richting waren. Ik wil ook de fans bedanken voor hun begrip en enorme steun in de afgelopen dagen.”