Flinke progressie Bendsneyder, bemoedigend begin Biesiekirski

Bo Bendsneyder maakte op de eerste dag van de Grand Prix van Emilia-Romagna flinke progressie. De Nederlander was aanzienlijk sneller op het Misano World Circuit dan een week geleden. Voor zijn nieuwe teamgenoot Piotr Biesiekirski was het de eerste keer in Misano. De Pool maakte een bemoedigend begin in zijn GP-debuut.

Een week geleden was de beste tijd van Bendsneyder 1.37.8 in QP1. Daar ging hij vandaag al in FP1 dik onder (1.37.275; 18de tijd) en in FP2 verbeterde hij zijn tijd nog eens tot 1.37.142 (22ste tijd). Het verschil met de toptijd was eveneens eens stuk kleiner. Wat de invloed is geweest van de nieuwe zachtere band waarover de Moto2-rijders de beschikking kregen, is niet helemaal duidelijk.
Voor Piotr Biesiekirski lag de nadruk op wennen en leren. De jonge Pool, die Jesko Raffin vervangt, reed nog niet eerder op Misano en niet eerder op de NTS. Van hem mochten dus geen wonderen worden verwacht, maar Biesiekirski wist in FP2 ruim een seconde van zijn tijd af te halen ten opzichte van FP1. Met 1.40.622 bleef hij nog wel 4.666 van de snelste tijd.

Bo Bendsneyder: “Ten opzichte van vorige week hebben we zeker een stap gemaakt. Het verschil met de top is een stuk kleiner. We hebben de aansluiting gevonden om richting de punten te gaan. Daar ben ik heel blij mee. Voor de eerste dag is dit een goed uitgangspunt. Het is nu zaak om te finetunen zodat we er morgen hopelijk nog een beetje beter bij komen te staan.”

Piotr Biesiekirski: “Misano is een mooi, maar ook heel moeilijk circuit. Waarschijnlijk een van de moeilijkste op de kalender, maar we konden vandaag in elke ronde wel verbeteren, dus dat was goed. Ik ging een paar keer wijd bij mijn laatste run en kon mijn tijd in de laatste vier ronden niet verbeteren, maar het gevoel is redelijk goed en het team is geweldig. De motor voelt goed aan en is vandaag heel gemakkelijk afgesteld, wat me heeft geholpen om de baan te leren kennen. Morgen gaan we wat dingen aanpassen en werken aan een meer race-setup.”