18-jarige Piotr Biesiekirski valt in bij NTS RW Racing GP

NTS RW Racing GP heeft de Poolse coureur Piotr Biesiekirski aangetrokken om de herstellende Jesko Raffin te vervangen. De 18-jarige Biesiekirski zal tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op het Misano World Circuit Marco Simoncelli dit weekend zijn GP-debuut maken in de Moto2, als jongste rijder op de grid.

Biesiekirski, momenteel zesde in het Europees Moto2-kampioenschap, begon in 2015 op 13-jarige leeftijd zijn carrière als motorcoureur. Al het jaar erna won hij het Poolse Moto3-kampioenschap. In 2018, toen hij nog maar 16 was, eindigde hij als derde overall in het Spaanse Open 600-kampioenschap en maakte hij zijn Europese Moto2-debuut, als eerste en enige Pool en de jongste rijder op de grid.
“Het is altijd het doel van het team geweest om jonge en getalenteerde rijders te scouten, die het potentieel hebben om te groeien. Dit is precies wat we zien in Piotr: een jonge en getalenteerde rijder die een veelbelovende leercurve heeft gemaakt in het Moto2 EK”, legt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen uit. “Bovendien zijn we actief op zoek geweest naar een coureur van buiten de GP’s om botsende belangen te vermijden, zoals verplichtingen in een klasse als MotoE, die dit weekend ook in Misano actief is. We beseffen dat het een grote uitdaging voor Piotr zal zijn om halverwege het seizoen in te stappen, op een circuit waarop hij nog nooit heeft gereden, en op deze jonge leeftijd. Het doel van dit weekend is dan ook om elkaar te leren kennen, zodat Piotr bekend raakt met de NTS en het team en hoe het is om in de Grand Prixs te rijden.”

Piotr Biesiekirski: “Ik ben vereerd met het feit dat een Grand Prix-team ons harde werk en onze vooruitgang in het Europees Moto2-kampioenschap ziet en waardeert, waardoor ik de kans krijg om mijn droom waar te maken en mijn Grand Prix-debuut te maken. Dat ik hier slechts vijf jaar na het maken van mijn trackdebuut ben, getuigt van het harde werk van veel mensen om me heen. Ik vind het ontzettend spannend, en ik ben me ook goed bewust van de uitdaging die voor ons ligt. Terwijl het voor alle anderen op de grid gewoon een volgende GP zal zijn, en een tweede back-to-back race op hetzelfde circuit, zal ik mijn debuut maken op een voor mij nieuw circuit en een voor mij nieuwe motor. Ik heb nog veel te leren en zal dit weekend meer als een test dan als een race benaderen. Ik zou Jesko ook een spoedig herstel willen wensen. Het zal niet meevallen om in te vallen voor een dubbel Europees Moto2-kampioen, maar ik zal zoals altijd mijn best doen. Mijn doel is om dit weekend veel werk te verzetten, zoveel mogelijk informatie te verzamelen en zo veel mogelijk vooruitgang te boeken.”