Twee keer top 10 voor Bendsneyder

De eerste dag van de Grand Prix van Catalunya is uitstekend verlopen voor NTS RTW Racing GP. Bo Bendsneyder eindigde in beide trainingen in de top 10 en met een elfde plaats in de gecombineerde stand staat de Nederlander op de nominatie zich rechtstreeks te plaatsen voor Q2. Ook voor Piotr Biesiekirski was het een prima dag.

De negende plaats in FP1 en de achtste plaats in FP2 van Bo Bendsneyder toverde een grote glimlach op de gezichten bij NTS RW Racing GP. Na alle teleurstellingen en tegenslagen van de afgelopen weken, kon het team zo’n opsteker wel gebruiken. Bendsneyder zelf niet in de laatste plaats. Met de 1.44.863 die hij in FP1 neerzette – en die op dat moment een tijdje goed was voor de derde plaats – behaalde hij de elfde plaats in de gecombineerde stand. Een plaats bij de eerste veertien geeft recht op rechtstreekse plaatsing voor Q2, en dus een plaats op de eerste vier startrijen. De tijd was bovendien geen eenmalige toevalstreffer. Ook al wist Bendsneyder zijn tijd in FP2 niet te verbeteren, zoals voor de meeste Moto2-rijders gold, hij bleef er wel constant bij in de buurt.
Ook Piotr Biesiekirski voelde zich op het Circuit de Catalunya duidelijk beter op zijn plaats. De jonge Pool, die de thuis herstellende Jesko Raffin vervangt, kent de baan uit het EK en kon zich zodoende volledig concentreren op het beter leren kennen van de NTS. In FP2 met name was dat goed zichtbaar: Biesiekirski wist steeds een aantal rijders achter zich. Pas in de laatste minuut werd hij teruggedrongen naar P30. Met 1.46.816 was hij één van de slechts negen rijders die in FP2 de tijden wisten te verbeteren.

Bo Bendsneyder: “Dit was een heel goede eerste dag. Ik ben heel blij met het gevoel dat ik heb met de motor. We hebben de balans een stuk beter gekregen. In Misano eigenlijk al, maar daar liepen we zo ver achter de feiten aan, dat het er niet goed uitkwam. Hier is dat niet het geval en nu komt het er wel uit. Vanaf de eerste sessie was het gevoel al goed en de tijden ook. In FP2 stond er heel veel wind en dat was lastig. Daarom hebben we een tijdje de kat uit de boom gekeken. Pas de laatste twintig minuten ben ik terug naar buiten gegaan. Ik heb bewust op safe gereden met die harde wind, maar de laatste drie ronden ben ik gaan pushen en kon ik mijn tijden verbeteren, op gebruikte banden bovendien, om op de achtste plaats te eindigen.”

Piotr Biesiekirski: “Ik ben blij met vandaag. Vanmorgen zijn we begonnen waar we in Misano zijn geëindigd. Mijn achterstand op de top was vergelijkbaar, ongeveer drie seconden, maar ik voelde me veel meer ontspannen dan afgelopen zondag, dus dat is een groot positief punt. We hebben de motor kunnen verbeteren voor de tweede sessie. Ik begon het ook veel beter te begrijpen en voelde me ’s middags echt op mijn gemak. Mijn tempo was hoger en constanter, zelfs in omstandigheden die veel slechter waren dan in de ochtend.”