Fieten Olie Racing GP voltooit tweedaagse privétest in Jerez

Fieten Olie Racing GP voltooit tweedaagse privétest in Jerez

De afgelopen twee dagen was het Fieten Olie Racing GP team aanwezig op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto om daar de eerste meters van 2023 te rijden. Terwijl de coureurs zich gedurende de winter op verschillende productiemotoren fit hielden was dit de gelegenheid om weer op hun Moto2 Grand Prix machine te stappen.

In 2023 beschikt het team over het nieuwste materiaal van Kalex waardoor Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh tijdens deze tweedaagse privétest de mogelijkheid hadden om dit voor het eerst aan de tand te voelen. Omdat alle andere Moto2 teams ook aanwezig waren tijdens deze test was het een realistische graadmeter voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Met een 1’42.190 als snelste rondetijd wist Barry Baltus deze tweedaagse test met een zeer respectabele negende plaats af te sluiten. De Belgische coureur is weer volledig hersteld van zijn enkelblessure die hij aan het eind van 2022 opliep en liet meteen weer zien dat hij de snelheid in zich heeft.

Zonta van den Goorbergh kon ook weer volledig fit op de Moto2 machine stappen na blessureleed aan het eind van 2022 en eindigde de test als twintigste met een 1’42.902 als snelste rondetijd. De Nederlander kende wat opstartproblemen maar wist aan het einde van de tweede dag zijn tempo aanzienlijk te verhogen.

Barry Baltus – P9: “De tweede dag hier in Jerez was een goede dag. We konden ons behoorlijk verbeteren en ik heb er erg van genoten. We hebben nog zo’n vijftig ronden gereden en ik heb genoten, tot de middag zat ik op P2. We zijn het seizoen goed begonnen en hebben deze test in de top tien afgesloten, wat mooi is. We hebben goed werk geleverd en ik reed alleen waardoor ik aan mezelf kon werken en enkele details kon verbeteren, wat naar mijn mening het verschil zal maken dit jaar. Ik ben blij en nu gaan we naar Portimão waar we dit niveau moeten vasthouden.”

Zonta van den Goorbergh – P20: “Vandaag was allesbehalve een makkelijke dag. Ik was een beetje de weg kwijt, gelukkig hebben we aan het einde van de dag nog een aantal goede runs gereden waardoor we dat weer een beetje hebben om kunnen draaien. Daarmee hebben we het gevoel toch enigszins teruggekregen en kunnen we met een positieve mindset naar Portimão, een circuit die me toch iets beter ligt dan Jerez. We zullen zien hoe de test daar gaat verlopen, daarna hebben we meteen het eerste raceweekend dus alle ogen zijn daarop gericht.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “De kop is eraf, de eerste twee testdagen van het seizoen zijn achter de rug. Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn met wat we gedaan hebben de afgelopen dagen. We hebben eigenlijk niet zo gek veel problemen gehad, meer de routinedingetjes die erbij horen als je na lange tijd weer begint. Verder is het eigenlijk heel goed verlopen en ik denk dat we met een goed gevoel naar Portimão gaan.

Met Barry sluiten we af in de top tien wat natuurlijk in de lijn der verwachtingen ligt terwijl Zonta vandaag een iets moeilijkere dag heeft gehad. Toch wist hij zich vanmiddag weer goed te herpakken en zijn ritme weer te vinden, dat hoort er gewoon bij in het begin. Nu gaan we naar Portimão om nog drie dagen te testen voordat we aan het nieuwe seizoen beginnen.”

Het Fieten Olie Racing GP team reist nu af naar Portimão om daar van 17 t/m 19 maart te testen op het Autódromo Internacional do Algarve. Dat is de enige officiële IRTA test voorafgaand aan het seizoen dat een week later van 24 t/m 26 maart op hetzelfde Portugese circuit van start gaat.