Fieten Olie Racing GP sluit winterseizoen goed af met driedaagse test in Portimão

Fieten Olie Racing GP sluit winterseizoen goed af met driedaagse test in Portimão

Met vijf testdagen in één week zit het winterseizoen erop voor Fieten Olie Racing GP. Na twee dagen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto reisde het team af naar Portugal om daar deel te nemen aan de officiële IRTA test. Gedurende deze drie dagen op het Autódromo Internacional do Algarve, waar komend weekend ook de eerste Grand Prix van 2023 verreden wordt, lieten Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh uitstekende prestaties zien.

Baltus reed op de derde en afsluitende dag een 1’42.449 en stond daarmee op de achtste plaats. De Belgische coureur ging verder met de vorm die hij in Jerez gevonden had en liet zien dat hij in volledige fitheid in de top tien van het zeer competitieve Moto2 startveld hoort.

Ook Van den Goorbergh wist voorafgaand aan zijn tweede seizoen als Grand Prix coureur stappen te maken met zeer constante rondetijden. Het maximale qua rondetijd kon de 17-jarige Nederlander er niet uithalen maar het algehele tempo was reden voor veel optimisme in de Fieten Olie Racing GP pitbox. Met een 1’43.121 sloot Van den Goorbergh de test af als achttiende.

Het team heeft nu een paar dagen rust waarna de eerste Grand Prix van 2023 op het programma staat. Deze wordt van 24 t/m 26 maart verreden op hetzelfde Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

Barry Baltus: “Het was echt een goede test. In de twee dagen in Jerez en de drie dagen in Portimão hebben we veel werk verzet en ik denk dat we het heel goed hebben gedaan. We hebben een grote stap gemaakt in vergelijking met vorig jaar. We zijn competitief en snel, nu nemen we een paar dagen vrij om ons voor te bereiden op het komende weekend. Het is goed om snel te zijn tijdens een test maar het belangrijkste is wat er volgende week komt. Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk dat ze deze vijf dagen hebben verricht. We moeten met beide benen op de grond blijven staan en volgende week ons best doen.”

Zonta van den Goorbergh: “Ik ben best wel blij met hoe de test is verlopen. Het ritme was goed tijdens de laatste dag maar na een kleine valpartij had ik niet die ene ronde waarin ik alles op alles kon zetten. Datzelfde geldt voor de tweede sessie waarin ik goede en constante rondetijden reed maar net niet die ene uitschieter had, ik denk dat ik mijn snelste rondetijd wel twee of drie keer gereden heb. Uiteindelijk maakt dat ook niet heel veel uit want het is nog geen kwalificatiesessie. Ik ben blij met het werk dat het team heeft verzet gedurende deze vijf testdagen in Jerez en Portimão. Ook het werk dat iedereen tijdens de winter heeft gedaan komt er nu uit en daardoor staan we er best goed voor. Het racetempo ziet er goed uit en ik denk dat we tevreden mogen zijn.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “De vijf testdagen zijn achter de rug en ik denk dat we er heel tevreden over kunnen zijn. Beide rijders hebben zich maximaal gegeven wat tot een heel goed resultaat heeft geleid. Ik ben heel blij met het werk van het team en we hebben eigenlijk geen problemen gehad. Ik denk dat we met een gerust hart aan de eerste Grand Prix van 2023 kunnen beginnen.”