Baltus en Van den Goorbergh beginnen in Portugal aan uitdagend Moto2 seizoen

Baltus en Van den Goorbergh beginnen in Portugal aan uitdagend Moto2 seizoen

Na een lange winter staat het Moto2 seizoen op het punt van beginnen voor Fieten Olie Racing GP. Het team had een kort maar krachtige voorbereiding met vijf testdagen in een week tijd, waardoor er van zowel de monteurs als de coureurs veel werd gevraagd. Het verloop van deze tests was hoopgevend voor het Nederlandse team om vol goede moed aan het nieuwe Grand Prix seizoen te beginnen.

De laatste drie testdagen voor de Moto2 klasse vonden plaats op het Autódromo Internacional do Algarve en op dat Portugese circuit wordt komend weekend ook de eerste Grand Prix van 2023 verreden. Met warme en zonnige weersomstandigheden voorspeld zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spectaculaire seizoensopener op het heuvelachtige circuit.

Barry Baltus: “Na twee succesvolle tests kan ik niet wachten om te racen. Het ging heel goed en we hebben als team goed werk geleverd. We hebben er vertrouwen in, maar we moeten gefocust blijven en niet op de zaken vooruitlopen. Ik weet zeker dat we een geweldige eerste Grand Prix van het jaar zullen hebben en het doel is om van daaruit het seizoen op te bouwen.”

Zonta van den Goorbergh: “Dit seizoen zijn er met één jaar Grand Prix ervaring natuurlijk wel verwachtingen die er de afgelopen jaren niet waren. Ik hoop iets regelmatiger in Q2 te staan, ook al was dat vorig jaar een paar keer gelukt maar toen kwam het onverwacht. Daarnaast hoop ik ook regelmatig in de punten te kunnen finishen, als we onze stijgende lijn vasthouden denk ik dat dat te doen is. Het is natuurlijk een lang seizoen en de tijd zal het uitwijzen hoe alles gaat verlopen. Ik heb er in ieder geval wel heel veel zin in.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na in totaal vijf testdagen in Jerez en Portimão, die zeer goed en zonder problemen zijn verlopen, hebben we laten zien dat we competitief zijn. Dat geeft ons veel moed voor het aankomende weekend. Na een lange winter staan we er goed voor, het team en de coureurs zijn er helemaal klaar voor en we kijken vol verwachting uit naar wat deze eerste Grand Prix gaat brengen.”

Baltus en Van den Goorbergh beginnen het weekend op vrijdag met twee vrije trainingen waarna er op zaterdag een derde vrije training en een kwalificatie op het programma staat. Er is geen warm-up sessie meer voor de Moto2 klasse, de race gaat zondagmiddag om 12:15 uur lokale tijd (13:15 uur Nederlandse tijd) van start. Let op: van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in.