Fieten Olie Racing GP zet hoopvolle samenwerking met Baltus en Van den Goorbergh voort

Fieten Olie Racing GP zet hoopvolle samenwerking met Baltus en Van den Goorbergh voort

Het RW Racing GP team zal vanaf 2023 onder de naam Fieten Olie Racing GP aan de start verschijnen in de Moto2 klasse van het FIM MotoGP wereldkampioenschap. Het bedrijf uit Drenthe is sinds 2017 partner van het enige Nederlandse Grand Prix team en heeft de samenwerking uitgebreid door vanaf dit seizoen titelsponsor te worden.

Met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh als coureurs kiest het team voor continuïteit. De achttienjarige Belg rijdt sinds 2021 voor het team en heeft afgelopen seizoen met top-tien resultaten in zowel de kwalificatie als de race laten zien dat hij met de snelste coureurs meekan.

De zeventienjarige Van den Goorbergh kende een indrukwekkend debuutseizoen in 2022 met al vroeg een aantal optredens in de Q2 sessie. De voorafgaand aan het seizoen benoemde verwachtingen werden dan ook al gauw bijgesteld en de Nederlander zat meerdere malen dichtbij de punten.

Fieten Olie Racing GP zal in 2023 over het nieuwste materiaal van Kalex beschikken waarmee de twee jonge coureurs er zeker van zijn dat ze een gelijke strijd voeren met de torenhoge concurrentie in de Moto2 klasse. Met 21 races op de kalender – het langste Grand Prix seizoen ooit – wordt het een flinke uitdaging voor het team, maar aan motivatie zal het in 2023 niet ontbreken.

Barry Baltus: “Het wordt mijn derde jaar met het team en ik ben heel blij dat we samen blijven werken. Ik ken iedereen en iedereen kent mij: dat maakt het makkelijker. We weten van elkaar hoe we werken. Dit jaar hebben we ook de 2023 Kalex en beschikken we dus over hetzelfde materiaal als alle anderen. Ik kan niet wachten om over twee weken in Jerez weer te beginnen en ik hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken.”

Zonta van den Goorbergh: “Ik heb uiteraard erg veel zin in het nieuwe seizoen. We hebben hard gewerkt tijdens de winter om ons helemaal klaar te stomen. We hopen wat mooie resultaten binnen te slepen dit seizoen, we hebben ‘up-to-date’ materiaal dat perfect is klaargemaakt door het fantastische team. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd en ik kan niet wachten om te laten zien wat we met zijn allen kunnen!”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Allereerst is het natuurlijk fantastisch nieuws dat we vandaag Fieten Olie kunnen presenteren als onze nieuwe titelsponsor en naamgever van het team voor 2023. De samenwerking met Fieten Olie dateert al vanaf het seizoen 2017 en in de afgelopen jaren hebben we altijd op een prettige manier samen kunnen werken, hetgeen nu geresulteerd heeft in het feit dat we vanaf dit seizoen onder de naam Fieten Olie Racing GP aan de start zullen verschijnen. Onze samenwerking gaat veel verder dan alleen de Fieten Olie logo’s op onze machines. Zo is Fieten Olie ook al enige jaren een hele belangrijke partner bij ons fantastische TT-evenement, een evenement waar onze partners en hun relaties vanaf een geweldige locatie op het TT Circuit Assen kunnen genieten van onze prachtige sport.

Dan naar het sportieve gedeelte, ook hier kijk ik naar uit. Barry begint aan zijn tweede periode binnen ons team, na de afgelopen twee seizoenen zal hij ook in 2023 en 2024 voor ons team uit blijven komen. Met twee jaar ervaring en een uitstekend 2022 seizoen – hij wist tweemaal in de top tien te eindigen – zien we hem dit seizoen wel een stap maken en is de verwachting dat hij ons nog wel een paar keer gaat verrassen.

Ook Zonta kan terugkijken op een geslaagd eerste seizoen in de Moto2 klasse. Als we kijken waar hij een jaar geleden stond als zestienjarig ‘broekie’, en hoe hij zich gedurende het seizoen ontwikkeld heeft, dan kunnen we niets anders zeggen dat ook hij flink gegroeid is als coureur. Natuurlijk heeft hij ook wel de nodige tegenslagen gehad, maar dat hoort nu eenmaal bij het proces. Hij is bezig aan een sterk winterseizoen waarin hij zich met name in Spanje heeft voorbereid op zijn tweede Moto2 seizoen. Onze verwachting is ook dat hij een stap zal gaan maken.

Kortom, we staan er goed voor. Momenteel werken de jongens er hard aan om onze nieuwe 2023 Kalex machines op te bouwen en te prepareren voor het seizoen. We staan voor een nieuw seizoen, een seizoen dat niet mogelijk zou zijn zonder de steun van onze sponsors, partners en eenieder die zich vol passie inzet om dit alles mogelijk te maken. Dank daarvoor.”

Richard Fieten – directeur Fieten Olie: “We zijn blij aan te kunnen kondigen dat we als Fieten Olie ook voor het seizoen 2023 weer als sponsor betrokken zijn bij het enige Nederlandse Grand Prix team. Fieten Olie is een snelgroeiende onderneming met inmiddels 57 tankstations verdeeld over heel Nederland. Deze snelheid past vanzelfsprekend heel erg goed bij een Grand Prix team.

Dat het team daarnaast net als Fieten Olie ook in Drenthe is gevestigd en de Dutch TT nagenoeg in onze achtertuin wordt verreden maakt het plaatje compleet. Al deze facetten hebben er zelfs toe geleid dat we onze samenwerking voor komend seizoen hebben uitgebreid en het team onder de naam Fieten Olie Racing GP aan de start zal verschijnen. Dit is wel iets waar we als bedrijf heel erg trots op zijn, het geeft tevens aan dat we erg tevreden zijn over de samenwerking tot nu toe.

We kijken uit naar een prachtig seizoen met als hoogtepunt natuurlijk eind juni de Dutch TT Assen, een evenement waar we weer veel relaties hopen te verwelkomen. Ik wens Zonta, Barry en het team heel veel succes voor het komende seizoen!”

Fieten Olie
Fieten Olie bestaat sinds 1935. Fieten Olie rijdt met 25 tankwagens door Nederland om brandstoffen af te leveren en er zijn inmiddels 57 Fieten Olie tankstations. De brandstoffen worden geleverd aan de eigen tankstations en zelfstandige tankstations, maar ook aan transportbedrijven, loonbedrijven, aannemers en agrarische bedrijven: eigenlijk overal waar brandstof nodig is. De afnemers bevinden zich in heel Nederland en de planning hiervan wordt gedaan vanuit het hoofdkantoor in Hollandscheveld. Er is een nieuwe loods gerealiseerd van 5000m² voor de opslag van smeermiddelen en zijn er nog volop plannen voor het uitbreiden van het aantal tankstations.

Er zijn 57 Fieten Olie tankstations waarvan 4 locaties met shop. Voor ondernemers is er een Fieten Olie tankpas waar men met vele voordelen terecht kan op ruim 300 gastlocaties. Deze locaties vindt u door heel Nederland.

Meer info: www.fieten.info