Fieten Olie Racing GP strijdbaar voor thuisrace op TT Circuit Assen

In een tot dusver hectisch weekend voor Fieten Olie Racing GP heeft Barry Baltus zich als zestiende gekwalificeerd voor de Moto2 race op het TT Circuit Assen en sloot Zonta van den Goorbergh de kwalificatie af met de 23e rondetijd. Ondanks een aantal tegenslagen is het Nederlandse team klaar om de strijd aan te gaan op eigen bodem.

Het belangrijkste raceweekend van het jaar voor Fieten Olie Racing GP begon goed met een achtste rondetijd voor Barry Baltus en een negentiende rondetijd voor Zonta van den Goorbergh in de eerste training op vrijdagochtend. ’s Middags hield Baltus dat tempo vast en sloot hij de eerste dag af met een keurige tiende tijd. Voor Zonta verliep het anders en kwam hij al vroeg in de tweede training zwaar ten val waarbij hijzelf gelukkig niet gewond raakte maar zijn machine wel hevige schade opliep.

Op zaterdag wist het Nederlandse Grand Prix team zich te herpakken. Na de derde training stonden beide coureurs in Q1 maar met een snelste rondetijd in die sessie plaatste Baltus zich voor Q2, daarin noteerde hij de zestiende rondetijd. Van den Goorbergh liet in de Q1 sessie zien dat hij zijn snelheid niet verloren was maar eindigde uiteindelijk op de 23e plaats. Beide coureurs zullen op zondag hun uiterste best doen om te schitteren voor de volle tribunes op het TT Circuit Assen.

Barry Baltus – P16: “Het was geen gemakkelijke dag vandaag. Gisteren eindigden we op de tiende plaats maar vanochtend moesten we naar Q1. Het lukte om met een goede rondetijd naar Q1 te gaan maar in Q2 had ik niet hetzelfde gevoel, ik kon niet dezelfde rondetijd neerzetten als daarvoor. We staan zestiende op de grid, maar vorig weekend stonden we laatste na de eerste bocht en kwamen we terug naar P12, dus we weten dat we kunnen inhalen. Dit is echter een moeilijk circuit om in te halen dus het wordt morgen een zware race. We gaan hoe dan ook ons best doen en dan zien we wel waar we eindigen.”

Zonta van den Goorbergh – P23: “Na wat er gisteren allemaal is gebeurd wisten we al dat vandaag een lastige dag zou worden. In de derde training ging het redelijk, al stond ik iets verder naar achteren dan gehoopt. ’s Middags in de kwalificatie heb ik mijn snelste rondetijd van het weekend gereden en voor mijn gevoel kon er nog wat vanaf, helaas was er een crash in de eerste bocht die ervoor zorgde dat de gele vlag gezwaaid werd. We zullen niet weten wat er mogelijk zou zijn geweest maar we kijken nu naar morgen. We staan er niet geweldig voor maar we gaan gewoon ons uiterste best doen. Ik heb hier en daar nog wat pijn maar ik kan wel gewoon rijden.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het was uiteindelijk best wel weer een goede dag vandaag. Bij zo’n zaterdag hoort natuurlijk altijd een beetje spanning omdat je naar Q2 toe aan het werken bent. Helaas lukte dat in de derde training voor beide coureurs niet en dan sta je voor een lastige taak.

In het geval van Barry ging dat ontzettend goed met de snelste rondetijd in Q1, dat was mooi om te zien. Hij kon daarna net niet de rondetijden rijden die hij daarvoor gereden had, dat resulteerde in een zestiende plaats. Dat is een uitgangspositie waarmee in ieder geval van alles mogelijk is.

Zonta had wat tijd nodig om weer op snelheid te komen na zijn crash van gisteren maar dat heeft hij heel goed gedaan. In de kwalificatie heeft hij een beetje pech gehad met een gele vlag maar dat soort dingen horen erbij. Zijn startplek is niet waar hij op gehoopt heeft maar hij zal vanuit daar moeten vechten om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Vorig jaar reed hij in Assen zijn beste race en laten we hopen dat dat nu ook het geval is.”

De Moto2 race over 22 ronden op het TT Circuit Assen gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.