Baltus wordt twaalfde in uitdagende Moto2 race in Assen, Van den Goorbergh met moeite naar P20

In de Moto2 race op het TT Circuit Assen is Barry Baltus zondagmiddag als twaalfde geëindigd. Ondanks bandenproblemen reed de Belg een sterke race en scoorde hij punten voor Fieten Olie Racing GP. Zonta van den Goorbergh begon goed aan de race maar kreeg later te maken met fysieke problemen, hij werd uiteindelijk twintigste.

Na een lastige start van het weekend op het TT Circuit Assen stond zondagmiddag de Moto2 race op het programma voor Fieten Olie Racing GP. Met veel zonneschijn en een buitentemperatuur van meer dan 30°C waren de omstandigheden uitdagend voor de coureurs.

Barry Baltus reed een sterke openingsfase en was halverwege de race aanbeland op de elfde positie. Echter kreeg hij te maken met een bandenprobleem waardoor het tempo in de slotfase van de race iets gedrukt moest worden. Uiteindelijk passeerde Baltus de finish als twaalfde en scoorde hij vier punten voor zijn team. Met een totaal van 24 staat de Belgische coureur momenteel vijftiende in het wereldkampioenschap.

Na zijn zware crash op vrijdag en een moeizame kwalificatie op zaterdag zou de race over 22 ronden sowieso al een lastige uitdaging worden voor Zonta van den Goorbergh. In de beginfase kwam de Nederlander naar voren maar naarmate de race vorderde zakte het tempo in. Uiteindelijk kwam Van den Goorbergh als twintigste over de finish tijdens zijn thuisrace.

Barry Baltus – P12: “De race ging best goed vandaag. De eerste ronde was best oké maar toen kreeg ik een probleem met de achterband, dat was teleurstellend. Ik denk dat we binnen de top tien hadden kunnen finishen, maar met dit probleem eindigde ik als twaalfde. Het is goed om met dit solide resultaat de zomerstop in te gaan en het was mooi om hard te pushen. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk, het was een geweldig Grand Prix-weekend in Assen.”

Zonta van den Goorbergh – P20: “Ik heb vandaag geen goede race gereden. Ondanks dat ik alles had gegeven was het één van mijn slechtste races. Ik weet niet of de crash van vrijdag daarmee te maken heeft maar na een paar ronden zaten mijn spieren helemaal vast. Daardoor was het een grote teleurstelling hier in mijn thuisrace, ik vind het heel jammer dat het vandaag zo gegaan is. We moeten hiervan zien te leren en niet in het negatieve blijven hangen, ik weet dat ik alles heb gegeven. We gaan nu een lange zomerstop in maar zullen hard blijven trainen om zo goed mogelijk de tweede seizoenshelft in te gaan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Beide coureurs hebben vandaag hun uiterste best gedaan. Gezien het verloop van het weekend zou het een moeilijke opgave worden voor Zonta maar hij heeft zich staande gehouden. Helaas zat er niet meer in maar we weten dat zijn tijd nog moet komen. Dat we het doel van punten nou niet in Assen hebben behaald is jammer maar we moeten door.

Barry heeft een hele sterke race gereden, helaas kreeg hij te maken met problemen aan de achterband. Het was een vreemde situatie en daardoor moest hij in de laatste ronden een aantal posities prijsgeven nadat hij daarvoor nog op de elfde plaats reed. De twaalfde plaats is een mooi resultaat en een goede afsluiter voor dit bijzondere weekend in Assen.”

Na een drukke beginfase van het seizoen met twee tests en acht Grand Prix weekenden, waarvan de laatste drie achter elkaar, hebben de coureurs en het team nu vijf weken zomerstop. De eerstvolgende Grand Prix wordt in het weekend van 6 t/m 8 augustus verreden op Silverstone in Groot-Brittannië.