Fieten Olie Racing GP opgeladen en klaar voor de start van tweede seizoenshelft op Silverstone

Komend weekend wordt de negende ronde van het FIM Moto2 World Championship verreden op het Silverstone Circuit in Engeland. Na een zomerstop van vijf weken heeft het Fieten Olie Racing GP team de benodigde rust kunnen pakken om weer optimaal aan de start te verschijnen van een drukke tweede seizoenshelft met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh.

Na het belangrijkste evenement van het jaar voor Fieten Olie Racing GP met de Dutch TT op het TT Circuit Assen in Nederland begon een vijf weken durende onderbreking in de drukke Grand Prix kalender van 2023. Nadat Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh gedurende de eerste acht Grand Prix weekenden een aantal mooie dingen hebben laten zien ligt de focus nu volledig op de komende twaalf raceweekenden.

Baltus staat momenteel vijftiende in het kampioenschap met een zevende plaats in Le Mans als beste resultaat. De Belgische coureur heeft al meerdere keren laten zien dat hij met de snelste coureurs in de Moto2 klasse meekan en het doel in de tweede helft van het seizoen zal dan ook zijn om dit regelmatig te laten zien.

Van den Goorbergh aast nog op zijn eerste WK punt maar heeft met twee deelnames aan Q2 bewezen dat de snelheid er is. Na een zware crash op het TT Circuit Assen heeft de zeventienjarige Nederlander tijd gehad om te herstellen en zal hij nu volledig fit aan de start staan om richting de posities te gaan die punten opleveren.

Barry Baltus: “Ik heb echt genoten van de zomerstop maar ik kijk er erg naar uit om weer op de motor te stappen. Het is mooi om weer te gaan rijden maar ook om iedereen in het team weer te zien en alle andere mensen die erbij betrokken zijn. Het is altijd geweldig om iedereen weer te zien na een lange pauze. Hoewel ik nooit echt goede resultaten heb behaald op Silverstone is het een circuit waar ik graag rijd. Het weer ziet er niet geweldig uit maar het zal belangrijk zijn om het gevoel terug te krijgen na een lange zomerstop en om weer te genieten van het rijden.”

Zonta van den Goorbergh: “Ik ben heel blij om weer te beginnen. We hebben een lange zomerstop gehad ook al is die voor mijn gevoel voorbijgevlogen. Ik heb hard gewerkt om in de tweede helft van het seizoen nog iets sterker aan de start te kunnen staan. We beginnen nu nog relatief rustig met een aantal races waar een weekend tussen zit, maar aan het einde zal het echt druk worden met veel races achter elkaar. Het worden drukke weken maar we gaan er alles aan doen om daar iets moois van te maken. Nu is het afwachten wat de weersomstandigheden komend weekend in Silverstone zullen zijn, het lijkt niet droog te blijven maar we hebben al laten zien dat we ook in de regen snel kunnen zijn. Hopelijk betaalt het harde werk van deze zomer zich uit, we gaan hoe dan ook ons uiterste best doen.”

Jarno Jansen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na de onderbreking die we sinds de Dutch TT in Assen hebben gehad is het eindelijk weer tijd om te racen. Het was fijn om even thuis te zijn maar nu staat ons weer een druk schema te wachten. Over de eerste acht raceweekenden kunnen we gematigd positief zijn waarin Barry een aantal hele mooie resultaten heeft behaald en Zonta ondanks een aantal keren pech toch goede progressie heeft laten zien.

Het weekend in Assen was lastig en daarom was het ook even tijd om de batterijen op te laden. We hebben nog twaalf races voor de boeg en we beginnen komend weekend in Engeland. Kijkend naar de weersverwachtingen lijkt het veel op wat we de afgelopen tijd in Nederland hebben gezien dus zullen we ons warm aankleden en kijken wat het weekend gaat brengen.”

Het raceweekend in Silverstone begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd, 14:45 uur Nederlandse tijd begint. De race over 17 ronden gaat zondagmiddag om 14:30 uur lokale tijd, 15:30 uur Nederlandse tijd van start.