Bijzonder weekend aanstaande voor Fieten Olie Racing GP met thuis Grand Prix in Assen

Voor Fieten Olie Racing GP staat er een belangrijk en bijzonder weekend voor de deur. De achtste Grand Prix van 2023 wordt verreden en het is het laatste weekend van juni, wat betekent dat de thuisrace van het enige Nederlandse Grand Prix team op het TT Circuit Assen op het programma staat. Met de Nederlander Zonta van den Goorbergh en de Belg Barry Baltus zal het ook voor beide coureurs een speciaal weekend worden.

Het TT Circuit Assen is 4,54 kilometer lang en heeft zes linker- en twaalf rechterbochten. Na een grote ingreep in de winter van 2005 op 2006 is het circuit sinds 2012 ongewijzigd gebleven. Het is nog steeds één van de meest spectaculaire circuits op de huidige MotoGP kalender en de lay-out zorgt meestal voor spannende races.

Voor Barry Baltus, Zonta van den Goorbergh en het team zal de focus zoals altijd volledig op de prestaties liggen. Fieten Olie Racing GP pakt voor de thuisrace op het TT Circuit Assen echter wel groots uit met het VIP-plein waar sponsoren, relaties en gasten uitstekend verzorgd en vermaakt zullen worden. Gezien de gunstige weersverwachtingen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een onvergetelijk weekend tijdens de Dutch TT in Assen.

Barry Baltus: “We gaan het derde Grand Prix-weekend op rij in. De eerste van deze drie was niet zo goed en de tweede was een stuk beter, hopelijk zet deze trend zich voort. Het is de thuis-Grand Prix van het team en ik hoop dat het mijn beste weekend van het jaar tot nu toe wordt, want het is ook min of meer een thuis-GP voor mij. Assen is een circuit dat ik erg leuk vind en de weersvoorspellingen zien er goed uit, dus het lijkt een geweldig weekend te worden. Vorig jaar had ik een goede race, dus ik denk dat we dit weekend een goede prestatie kunnen neerzetten.”

Zonta van den Goorbergh: “Het is alweer tijd voor het derde achtereenvolgende Grand Prix weekend en de laatste voor de zomerstop. Het is natuurlijk een heel speciaal weekend voor mezelf en het team omdat het onze thuisrace is. Ook al is het een bijzonder weekend is ons doel hetzelfde als altijd, we gaan er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten. Het belangrijkste is dat we ons uiterste best doen en hopelijk kunnen we dan met een goed resultaat de zomerstop in.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het zijn drukke tijden met Mugello, de Sachsenring en nu natuurlijk Assen. Het is voor ons de belangrijkste race van het jaar en op het TT Circuit Assen ook echt een groot event, voor zowel het team als alle sponsoren. Het is een intensief programma voor het team en de rijders, na twee achtereenvolgende raceweekenden moeten ze de tijd nemen om te herstellen.

We komen met een goed gevoel naar Assen, dat is altijd fijn om zo je thuisrace in te gaan. De resultaten op de Sachsenring waren goed en we hopen deze lijn door te zetten in Assen. Het is natuurlijk wel een heel ander circuit: snel, vloeiend en als je erg hard gaat dan wordt de baan ook behoorlijk smal. Het is wel een circuit waar we natuurlijk de nodige ervaring hebben, we hebben hier een aantal weken nog gereden ook al waren de omstandigheden toen niet zo goed. Het geeft toch iets extra’s, net als dat het Zonta dit weekend iets extra’s geeft omdat het ook zijn thuiswedstrijd. Terugkijkend naar vorig jaar in Assen hadden we toen ook een heel goed weekend. We gaan er alles aan doen om dat dit jaar te herhalen en hopelijk verbeteren.

Als team pakken we tijdens dit weekend groots uit met ons VIP-plein, daar zullen we ook dit jaar weer veel gasten ontvangen en vermaken. Laten we hopen dat de weersomstandigheden ons goedgezind blijven en dat het een fantastisch weekend wordt.”

Het raceweekend in Assen begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur begint. De race over 24 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.