Fieten Olie Racing GP sluit jaar positief af met Pirelli test in Valencia

Het Fieten Olie Racing GP team heeft het jaar 2023 op een goede manier afgesloten met de eerste test voor het 2024 seizoen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Met Pirelli banden reed Barry Baltus de negende rondetijd en eindigde Zonta van den Goorbergh als achttiende.

Nadat het seizoen 2023 op zondag ten einde kwam met de twintigste en laatste Grand Prix van het jaar op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia begon het nieuwe seizoen alweer een dag later. Op hetzelfde circuit kwamen Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh in actie om de eerste officiële test af te werken met Pirelli, de bandenleverancier in de Moto2 klasse vanaf 2024.

Onder zonnige omstandigheden werden de rondetijden die gedurende het Grand Prix weekend al gauw aangescherpt waardoor de eerste echte kennismaking met de Pirelli banden goed is bevallen. Met een 1’33.451 eindige Baltus als negende op de gecombineerde tijdlijst en met een 1’33.734 sloot Van den Goorbergh deze testdag af als achttiende. Na een lang en veeleisend seizoen begint een periode van welverdiende rust met de winterstop maar zal er achter de schermen ook hard gewerkt worden om in februari tijdens de eerste tests zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Barry Baltus – P9: “We hebben vandaag een hele goede test gehad, allereerst wil ik het team bedanken voor al hun inspanningen. We hebben de Pirelli banden gebruikt en in het begin had ik wat problemen maar na een paar ingrijpende veranderingen aan de motor ging het beter. We hebben een goede rondetijd neergezet en het is fijn om deze dag op een goede manier af te sluiten. Nu is het seizoen voorbij en kunnen we een beetje uitrusten, dank aan iedereen die dit jaar een bijdrage heeft geleverd om dit allemaal mogelijk te maken.”

Zonta van den Goorbergh – P18: “Ik ben zeker wel tevreden met hoe het vandaag is gegaan. We hebben een goede eerste indruk van de Pirelli banden kunnen krijgen. De dag begon wat hectisch met een flinke crash, ik had meteen een goed gevoel met de motor maar na zo’n vijf ronden ging het mis. Gelukkig hield ik er zelf niets aan over en viel de schade aan de motor ook mee. Daarna hebben we een goede dag gehad waarin ik een constant tempo kon rijden en we veel informatie konden verzamelen, we zijn niet echt op jacht gegaan naar die ene snelle ronde. Dit was de laatste dag van 2024 en voor ons zit het er nu op. We gaan nu eerst even ontspannen en dan staat ons een zware winter te wachten waarin we hard aan het werk gaan om er volgend jaar nog een stapje beter bij te staan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Vandaag hadden we onze eerste echte test met de nieuwe banden van 2024. Het klinkt raar nadat we gisteren het seizoen 2023 hebben afgesloten maar vandaag begonnen we alweer aan het nieuwe seizoen. Het was een goede dag met prima omstandigheden waarin we een goede indruk hebben kunnen krijgen van de Pirelli banden. We hebben nu een goede vergelijking kunnen maken. Beide rijders zijn positief en het tempo lag dan ook meteen erg hoog. In het algemeen kunnen we heel tevreden zijn met de resultaten van vandaag. We hebben ook nog wat nieuwe onderdelen kunnen testen waar we een beter idee over hebben gekregen. Het is nu tijd om naar huis te gaan na een heel zwaar en intensief seizoen. We hebben nu wel even een tijdje rust verdiend en ik wil iedereen bedanken die op welke manier dan ook betrokken is geweest om het dit jaar mogelijk te maken. Tot ziens in 2024.”