Fieten Olie Racing GP sluit 2023 seizoen in Valencia af met punten

Barry Baltus is zondagmiddag als veertiende geëindigd in de Moto2 race op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De Belg scoorde daarmee twee punten voor Fieten Olie Racing GP in de laatste Grand Prix van het seizoen. Zonta van den Goorbergh kwam als achttiende over de finish in de laatste race van 2023.

Na sterke prestaties tijdens de kwalificatie op zaterdag had het Fieten Olie Racing GP team de hoop gevestigd om het jaar af te sluiten met punten in de Moto2 race in Valencia. Barry Baltus reed een zeer goede openingsronde en schoof meteen op naar de elfde positie waarna hij vervolgens opklom naar de tiende plaats. De Belgische coureur kon zich lang staande houden en hield onder andere wereldkampioen Pedro Acosta lang achter zich. In de slotfase verloor Baltus een aantal posities en kwam hij uiteindelijk als veertiende over de streep waarmee hij twee punten scoorde. In het kampioenschap is de negentienjarige coureur met een totaal van 55 punten als zeventiende geëindigd.

Zonta van den Goorbergh maakte ook meteen posities goed na de start en zat lange tijd dicht bij de top vijftien. Halverwege de race verloor de Nederlander de aansluiting met de puntenposities waarna hij in de laatste race van 2023 als achttiende over de finish kwam. Met de zeventien punten die hij dit jaar heeft gescoord staat Van den Goorbergh 23e in de eindstand van het Moto2 kampioenschap.

Barry Baltus – P14: “Om eerlijk te zijn ben ik een beetje teleurgesteld over de race van vandaag. Uiteindelijk is het resultaat niet geweldig en hebben we het seizoen afgesloten met één plaats verlies in het kampioenschap. Daarom kan ik niet blij zijn met hoe we vandaag geëindigd zijn, maar het volgende seizoen begint morgen alweer dus we blijven werken aan het verbeteren van onszelf.”

Zonta van den Goorbergh – P18: “Ik wil beginnen met het hele team, de sponsoren en partners te bedanken voor dit jaar. We hebben mooie en minder mooie momenten gekend maar ik denk dat we uiteindelijk zeker tevreden mogen zijn met wat we hebben gepresteerd. Over de wedstrijd zelf ben ik niet tevreden vanwege de positie maar ik heb voor het eerst in lange tijd wel weer plezier gehad in het rijden. Dat was belangrijkste doel van vandaag om plezier te hebben en de race uit te rijden, dat is gelukt. We zijn op 26 seconden van de winnaar geëindigd en normaal pak je dan een puntje mee, maar na de start ging niemand meer onderuit en lag het tempo behoorlijk hoog. We kunnen redelijk tevreden zijn en nu kijken we alweer naar morgen wanneer we gaan testen met de Pirelli banden, daarna is het tijd voor wat welverdiende rust voor iedereen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het seizoen is ten einde gekomen en ik denk dat we het op een goede manier hebben afgesloten. Het was een moeilijke race voor Barry en Zonta maar we mogen blij zijn met de vooruitgang die we dit seizoen geboekt hebben en wat we bereikt hebben. Het is resultaat is het resultaat en dat is waar we staan. Morgen beginnen we alweer aan het seizoen 2024, dan rijden we met Pirelli banden en begint alles alweer opnieuw.”

Maandag komt het Fieten Olie Racing GP team weer in actie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia om te testen met de Pirelli banden waarmee de Moto2 klasse vanaf 2024 zal racen. Daarna is het tijd voor een welverdiende winterstop.