Official Moto2 Test | Circuito de Jerez – Ángel Nieto

Zonta van den Goorbergh – P9:
“Na een goede winter, waarin ik hard heb gewerkt en veel heb getraind, vertrokken we naar Portimão om daar de eerste kilometers van 2024 op de Moto2 machine te maken. Helaas hebben we daar niet zoveel kunnen rijden vanwege de weersomstandigheden, in de ronden die ik daar wel heb kunnen rijden was het gevoel nog niet zo goed. Vervolgens zijn we naar Jerez gegaan en daar hebben we dat weten om te draaien. We hebben drie dagen lang veel kunnen rijden dankzij de goede weersomstandigheden en daardoor ook veel testwerk kunnen verrichten. Met de nieuwe Pirelli banden is het natuurlijk belangrijk om te weten wat wel en wat niet werkt. Het waren drie productieve dagen en met name op gebruikte banden waren we sterk. Ook met een nieuwe band waren we snel en staan we er daardoor goed bij. Daardoor kunnen we zeker tevreden zijn met hoe deze test verlopen is en het is nog maar een paar dagen wachten voordat we naar Qatar gaan. Dan gaat het er echt weer om en zullen we nog een tandje bij moeten schakelen.”

Barry Baltus – P17:
“De laatste dag van deze 3-daagse test was niet echt onze beste dag maar in het algemeen hebben we een goede test gehad. We hebben veel dingen geprobeerd en uiteindelijk hebben we een goede afstelling gevonden, daar kunnen we blij mee zijn. Iedereen staat zo dicht bij elkaar op de tijdenlijst maar hoe dan ook ik heb er vertrouwen in. Op dit moment staan we 17e op de gecombineerde tijden maar met een paar tienden verbetering komen we er wel. We hebben ons niet echt gefocust op de snelle rondetijd maar op racetempo zijn we sterk. Volgende week wordt een ander verhaal en dan zullen we zien wat we kunnen doen in Qatar. We moeten in onszelf geloven en dan zullen we zien wat er mogelijk is.”

Jarno Jansen – RW Racing GP teammanager:
“Onze eerste en meteen onze laatste test zit erop en eigenlijk hebben we niet zoveel te klagen. We hebben hele goede weersomstandigheden gehad in Jerez in tegenstelling tot Portimão. Beide rijders waren heel snel en voelden zich comfortabel met hun machines. Hun racetempo was goed en dat geeft veel vertrouwen voor Qatar. We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen en ik heb het gevoel dat we er goed voor staan.”

Foto: Rafa Marrodan