Fieten Olie Racing GP reist af naar spectaculair Spielberg voor tiende Grand Prix van 2023

Komend weekend wordt de tiende Grand Prix van 2023 verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Gelegen in de heuvels van Stiermarken is het één van de meest spectaculaire decors op de Grand Prix kalender waar Fieten Olie Racing GP met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh weer goed voor de dag wil komen.

Na een enerverend weekend op Silverstone voor het Nederlandse Grand Prix team, waar Zonta van den Goorbergh op de eerste startrij stond en Barry Baltus met een zesde plaats zijn tot dusver beste resultaat behaalde, werd er op maandag nog een eendaagse test afgewerkt. Hierin wisten beide coureurs verbeteringen te vinden ten opzichte van het raceweekend dus het doel is om deze positieve trend voort te zetten in Oostenrijk.

De 4,3 kilometer lange Red Bull Ring heeft in totaal elf bochten waarvan acht rechtsaf en drie linksaf. De lay-out van het circuit ziet er op papier niet bijzonder uit maar vanwege de grote hoogteverschillen is het een ware uitdaging voor coureur en machine.

Barry Baltus: “We zijn klaar om weer te strijden in Oostenrijk na een goed weekend in Silverstone. Ik kijk ernaar uit om daar weer te racen na het resultaat in Engeland, ook vorig jaar hadden we een goede race in Oostenrijk met een twaalfde plaats. Ik rijd graag op dit circuit maar we moeten afwachten hoe het uitpakt. Tijdens de test op maandag na Silverstone hebben we een aantal positieve dingen gevonden, dus laten we afwachten of die ook in Oostenrijk gaan werken.”

Zonta van den Goorbergh: “We zijn alweer in Oostenrijk voor de volgende Grand Prix na een lastig weekend in Silverstone. Natuurlijk was het mooi wat we daar op zaterdag in de regen lieten zien maar in droge omstandigheden, vooral in de wedstrijd, was het niet goed. Gelukkig hebben we maandag kunnen testen en tijdens die dag was ik maar liefst 1,7 seconde sneller dan mijn beste ronde in de race, ook stond ik aan het einde van de tweede sessie op minder dan 0,8 seconde van de snelste coureur. Dat was een grote verbetering en met dat goede gevoel zullen we dit weekend ingaan.

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We zijn klaar voor de tiende Grand Prix van het seizoen in Oostenrijk. Naast dat het een mooi circuit is, is de omgeving natuurlijk helemaal prachtig. Op de Red Bull Ring komt het voornamelijk aan op laat en hard remmen, ondanks dat het niet een heel moeilijk circuit is moet je wel vloeiend zijn in de laatste twee sectoren. De weersomstandigheden zien er redelijk stabiel uit maar het kan tussen de bergen nog wel eens flink donderen. Hopelijk kunnen we de lijn die we in Silverstone hebben ingezet doortrekken met mooie klasseringen voor beide rijders gedurende het weekend met als voornaamste doel de resultaten behalen in de race.”

Het raceweekend in Spielberg begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur wordt verreden. De race over 23 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.