Fieten Olie Racing GP reist af naar Argentinië voor tweede Grand Prix van 2023

Fieten Olie Racing GP reist af naar Argentinië voor tweede Grand Prix van 2023

Na een aantal drukke weken met twee wintertests en de eerste Grand Prix van 2023 in Portugal staat komend weekend alweer het tweede raceweekend van het seizoen op het programma. Op Termas de Río Hondo wordt komend weekend de Grand Prix van Argentinië verreden waar Fieten Olie Racing GP de stijgende lijn van afgelopen weken hoopt voort te zetten.

Barry Baltus moest de Argentijnse Grand Prix vorig jaar aan zich voorbij laten gaan vanwege een polsblessure waardoor Zonta van den Goorbergh de enige vertegenwoordiger was van het Nederlandse Grand Prix team. De Nederlander verraste toen met rechtstreekse plaatsing voor Q2.

Komend weekend is Fieten Olie Racing GP weer compleet in Argentinië na een lange reis rechtstreeks vanuit Portimão. Met een solide puntenfinish voor Baltus in Portugal is het doel voor de Belgische coureur om daar gevolg aan te geven, terwijl Van den Goorbergh nog steeds herstellende is van zijn ziekteverschijnselen van afgelopen week. Gezien zijn voorgaande prestaties op Termas de Río Hondo gaat het team het tweede Grand Prix weekend van 2023 vol vertrouwen tegemoet.

Barry Baltus – P12: “The long travel to Argentina went well and it’s the first time for me here. I am looking forward to go to the track and see what it’s like. Our goal is the same as last week, although it will be a bit more challenging because it’s a new track for me. If we work in the same way like we did last weekend and during the tests, I am confident that we can achieve a good result.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een reis van meer dan 33 uur zijn we aangekomen in Termas de Río Hondo. Voordat ik het vliegtuig instapte voelde ik me nog heel slecht maar het gaat nu al beter. Hopelijk verbetert dat de komende dagen en kan ik weer helemaal fit zijn voor het komende weekend waar ik heel erg naar uitkijk. Het ging hier vorig jaar heel goed maar daar moeten we ook niet te lang bij stilstaan, het is nu een nieuw raceweekend en ik ga samen met het team mijn uiterste best doen om een goed resultaat te behalen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We zitten een beetje in een rollercoaster van Portimão meteen door naar Argentinië voor alweer de tweede race van het seizoen. Dat is een circuit waar we met veel vertrouwen naartoe gaan, zeker omdat Zonta daar vorig jaar heel goed gepresteerd heeft. Hij ging toen rechtstreeks naar Q2 dus het is een circuit dat hem goed ligt.

Voor Barry is het een nieuw circuit, vorig jaar kon hij er niet bij zijn vanwege zijn opgelopen polsblessure in Indonesië. Gelukkig is de lay-out van de baan niet echt super complex om te leren dus hebben we er vertrouwen in dat hij dit ook gauw onder de knie heeft. We hebben afgelopen weekend laten zien waartoe we in staat zijn, ook al hadden we een beetje pech met Zonta die niet helemaal fit was. Ondanks de lange reis is het te hopen dat de coureurs een beetje rust hebben kunnen pakken en we komend weekend volledig fit aan de start kunnen staan.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begin de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd, 18:45 uur Nederlandse tijd. De race wordt zondag om 12:15 uur lokale tijd, 17:15 uur Nederlandse tijd verreden.